Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя е столицата на Хавай - 50-тият щат на САЩ

03 януари 2024, 18:37 часа
Реклама

Хавай, известен с безкрайните си плажове, топлите бризове и екзотичната си природа, крие в себе си още едно чудо - столицата Хонолулу. Този град, намиращ се на остров Оаху, е перлата на 50-тия щат на Съединените щати, предоставяйки на своите посетители уникално смесване на богата култура и природни красоти.

Столицата Хонолулу

Хонолулу, преведено от хавайски, означава „Закътан залив", което напълно отразява изключителната му локация. Градът е дом на над 500 хиляди души и се гордее с това, че е най-големият в отдалечените югозападни територии на САЩ.

Хавайският вулкан Килауеа отново изригна (ВИДЕО)

Това е една от най-желаните туристически дестинации в света и е идеалното място за тези, които искат да се потопят в разнообразието на емигрантските общности, обогатили културата на щата Хавай. Хонолулу е дом на най-вкусните ресторанти и предлага един от най-горещите нощни животи.

Хавай

Забележителностите на града

Въпреки екзотичния си облик, Хонолулу не може да избегне горчивата сянка на историята. Атаката върху Пърл Харбър през 1941 година остава неразделна част от града. USS Arizona Memorial, въздигнат в памет на загиналите, е величествен монумент, който всяка година посещават хиляди души.

Чували ли сте за "Забраненият остров"? Мястото, на което не допускат туристи

Хонолулу е не само туристически рай, но и финансов център сред островите на Тихия океан. С невероятните си гледки, този град привлича не само почитатели на природата, но и индустриални пионери. Алоха Тауър и First Hawaiian Center са само част от впечатляващата сградна среда на Хонолулу.

В този град на приказки се намират и културни богатства като Алоха Стейдиум, Иолани Палас и Алииолани Хейл. През квартала Артс Дистрикт и Музея Бишоп, Хонолулу разкрива своите исторически и научни съкровища пред посетителите.

Розово като дъвка: Езеро мистериозно промени цвета си на Хаваите (ВИДЕО)

Природните забележителности не се оставят назад - Даймънд Хед и Заливът Ханаума предоставят изключителни изживявания. А за любителите на животните - зоологическата градина и аквариума Уайкики са неизбежни дестинации.

Хонолулу, градът на противоречията - от историята на Пърл Харбър до модерните си сгради, от приказния си Алоха Стейдиум до изумителната природа на Даймънд Хед. Този щат продължава да впечатлява и привлича със своя уникален характер и богатства.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес