Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой цвят червило ще ви освежи и кой визуално ще ви състари?

23 август 2023, 21:22 часа

Червилото обикновено допълва грима, а има жени, които освен червило не използват друга козметика. Ето защо трябва внимателно да подходите към избора на червило. Неправилно избраният нюанс може визуално да състари една жена или да я подмлади.

С възрастта задачата става по-сложна, с избора на червило трябва да сте още по-внимателни. Колкото повече остарява една жена, толкова повече внимание трябва да се обръща на това, което трябва да се скрие, и да се акцентира върху това, което трябва да се подчертае. Освен това, с възрастта кожата на устните започва да губи естествения си пигмент и контурите се размиват.

Нюанси на червилото, които състаряват с 10 години

Кой цвят червило подмладява?

Експертите съветват да заложите на розово червило. Има много негови нюанси. Ако е избрано правилно, розовото може да бъде освежаващо и подмладяващо. Много зависи от цвета на жената, от тена на нейната кожа. Когато избирате червило, трябва да обърнете внимание на това, розовият нюанс да не прави кожата твърде бледа.

Най-подходящи са розова праскова, розова череша. Изглежда добре на устните пастелно розов цвят. Но в никакъв случай не използвайте киселинен розов нюанс на червилото, той веднага ще подчертае всички несъвършенства на лицето.

Френският гримьор Али Андреа препоръчва на жените над 50 да използват матови нюанси - от прасковено до розово.

Знаете ли от какво се прави червилото?

Кой цвят червило състарява?

• Експертите съветват да избягвате кафявото червило. Малцина могат да се похвалят, че кафявият тон на червилото им отива, особено на жени в зряла възраст. Кафявият цвят влошава цвета на кожата и я прави тъмна и матова. Ако кафявият цвят е светъл, тогава той ще се слее с кожата, което ще я направи бледа. Ако червилото е тъмно кафяво, то веднага ще подчертае кръговете под очите, правейки ги още по-тъмни.

• Телесният цвят на червилото особено подчертава възрастта.

• Люляковата гама изглежда неестествена - прави видими малките капиляри по лицето.

• Червилата с лилав тон винаги визуално карат жените да изглеждат по-стари и придават на лицето тъжен вид.

• Не се препоръчва използването на червило с цвят на морков, изглежда доста смешно. Оранжевото червило е много взискателно към състоянието и цвета на кожата на жената. Ако кожата не е идеална, тогава всички бръчки ще бъдат видими, освен това морковените устни създават впечатление за жълти зъби.

• Само млади жени с тъмна коса могат да си позволят червило с цвят фуксия. При по-възрастните жени този нюанс изглежда вулгарен и евтин.

• Червилото на фуксия не е за жени над 50 години

Според Али Андреа жените над 50 трябва да избягват киселинно розово, наситено бордо червило, фуксия, патладжан и всякакви „метални нюанси“

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес