Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камъни в жлъчката: Как да се справите естествено и без болка

28 октомври 2024, 12:01 часа

Kамъните в жлъчката се образуват от втвърдяването или кристализацията на холестерола, който се отлага в жлъчния мехур. Камъните са с различни размери. Те могат да бъдат малки като житно зърно и големи като топка за пинг-понг.

Още: Домашен сок от нар и боровинки: Страхотен вкус и тайни ползи за здравето

Бременност, затлъстяване, диабет, чернодробно заболяване, липса на физическа активност, консумация на мазни храни и анемия са рискови фактори за образуването на камъни в жлъчката. Много хора са засегнати от камъни в жлъчката без дори да подозират за това.

Болките, свързани с камъни в жлъчката, са много силни и могат да продължат няколко часа. По-долу ще прочетете за три естествени домашни лека за камъни в жлъчката.

Лекувайте с ябълков оцет

Пиенето на нефилтриран ябълков оцет незабавно облекчава болката, причинена от движението на жлъчните камъни. Ябълковият оцет има правилната киселинност, така че предотвратява производството на холестерол от черния дроб и по този начин образуването на камъни. Освен това ябълковият оцет помага за разтварянето на съществуващите камъни.

Имате нужда от:

  • 2 супени лъжици ябълков оцет
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок
  • 1 чаша топла вода

Приложение:

Първа стъпка - Разтворете оцета във водата

Изсипете две супени лъжици ябълков оцет в чаша топла вода. Пийте сока винаги, когато имате болка и тя ще отшуми след около 15 минути.

Втора стъпка - Добавете лимонов сок и го пийте всяка сутрин

Изцедете пресен лимон. Добавете чаена лъжичка лимонов сок към водата с оцет. Пийте го на гладно сутрин.

Можете да смесите две чаени лъжички ябълков оцет, една чаена лъжичка лимонов сок в чаша ябълков сок. Ябълчената киселина в ябълковия сок ще омекоти камъните в жлъчката.

Експертите препоръчват да пиете този сок три пъти на ден в продължение на няколко седмици, за да разтворите и елиминирате камъните. Пийте сока, докато всички камъни се отстранят и болката изчезне.

Лекувайте с ябълков сок

Това лекарство е полезно при лечението на камъни, образувани от холестерол. Пресният ябълков сок съдържа пектин и ябълчена киселина, които омекотяват и извеждат камъните от тялото.

Пийте чаша пресен ябълков сок 4 пъти на ден, сутрин, обед, вечер и преди лягане. Или пийте чаша пресен ябълков сок сутрин и на вечеря, придружени със супена лъжица ябълков оцет. Трябва да правите това всеки ден в продължение на три или четири месеца, за да предотвратите образуването на други камъни и разтварянето на съществуващите.

Лечение с лимон и зехтин

Лимоновият сок спира производството на холестерол и го прави по-разтворим. Лимоновият сок съдържа пектин и облекчава болката. Тази течност разтваря калциевите отлагания в жлъчния мехур и разтваря съществуващите. Зехтинът служи като лубрикант и улеснява отделянето на камъни от тялото. Чесънът разтваря холестерола, натрупан в пикочния мехур.

Имате нужда от:

  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжичка смлян чесън

Приложение:

Смесете лимоновия сок, зехтина и чесъна в чаша. Пийте бистрия сок сутрин всеки ден в продължение на 40 дни или повече за успешно разтваряне на камъни в жлъчката.

Съвети:

  • Разтрийте горната част на корема или гърба с топло рициново масло. Нанесете това масло върху марля и я поставете върху болезнената област за 2 часа.
  • Пийте чаша чай от мента на ден, за да разтворите камъните и да облекчите болката.
  • Пийте чай от глухарче и консумирайте много от тази билка всеки ден, защото е полезна за черния дроб.
  • Пийте пресен сок от круши или консумирайте круши два пъти на ден в продължение на 3-4 седмици, за да омекотите и премахнете камъните.

Още: Пречистване на черния дроб: Този вид зехтин ще ви помогне най-много

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес