Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво означава името Никол?

17 март 2023, 11:27 часа
Реклама

„Никол“ е френската версия на женско име, произхождащо от мъжкото „Никола“. В превод означава „победителка на народите".

Никол е предразположена към уединен живот на аскет, отшелник. Тя е способна да се жертва дори не в името на някаква висока цел, а просто защото е по възможностите й да си позволи подобно нещо – все едно, че подарява сама на себе си любима играчка. Напълно е в състояние да се откаже от лично щастие в името на щастието на друг човек. За тази цел обаче трябва да намери такъв, който заслужава да хвърли в краката му „целия свят“. Без това животът за Никол до голяма степен ще изгуби смисъла си, защото ще й бъде отнета възможността да изяви себе си така, както вярва, че е предопределена да го стори.

Външен вид

Никол обича да е елегантна, това й дава чувство на самоувереност. За нея е важно да е в стегната форма, внушителна и авторитетна. Понякога нейният външен вид й служи като своеобразен щит за предпазване от хора, с които комуникацията в момента е нежелана по някаква причина. В същото време външността й, понякога малко по-свободна и доста колоритна, но винаги коректна, предразполага околните и буди симпатии към нея.

Какво означава името Виктория?

Характер

Никол не понася забързаното суетене, тъй като е бавна в действията, даже в мислите си. Понякога истинската любов също може да дойде при нея в напреднала възраст, като награда за самоотвержеността и предаността й.

Често се поддава на ласкателства, особено на колеги, които по такъв непочтен начин целят да получат помощ. В резултат може неразумно да пренебрегне такива хора, които наистина се нуждаят от нея. Това свойство на характера й създава доста проблеми и понякога й се струва, че е заобиколена само от неблагодарници. Ако не получи признанието, което според нея заслужава, започва да търси друга среда или дори да сменя работата си.

Съвместими хора, привличания в любовта

Не е съвсем вярно, че Никол е неспособна за прояви на любов и нежност. Но активността в името на някаква идея, интересната и увлекателна работа, бизнеса (всичко това в зависимост на коя от тези дейности е отдадена) за нея остава на преден план.

Тя и партньор ще си избере не толкова заради любовна страст или подобни емоции - но, въз основа на дейността, за която той ще е в състояние да й помага и няма да отвлича прекомерно вниманието й от нея; важното е да споделя житейските й интереси.

В брака, ако изобщо такъв се реализира, цени преди всичко у партньора способността му да бъде пропит с нейните идеи и да оказва подкрепа. Силата на характера, целенасочеността и амбицията означават неизмеримо повече за Никол от чувствеността и външната привлекателност.

Какво означава името Александър?

Мотивация

Никол, съзнателно или не, се стреми да „прегърне необятността“. Копнее за всичко, което може да се притежава, при това – в максималните възможни количества. Затова за нея проблемът с избора от възможности, които животът й дава, не съществува. Просто тя не е в състояние да откаже нито една от тях.

За Никол желанията на хората около нея може и да бъдат отчетени – но само като второстепенни фактори. Тя е уверена, че ако се чувства добре, значи и останалите няма защо да се оплакват – което значи, че трябва да бъдат принудени да вървят заедно с нея в нейната посока. Но ако използва възможностите на други хора, се налага да споделя и резултатите. Колкото по-скоро разбере това, толкова повече са шансовете й да опази чиста душата си, а сърцето - неопетнено.

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес