Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как правилно да почиствате смарт часовник: Не допускайте грешки

31 март 2024, 11:41 часа
Реклама

Хората носят умни часовници всеки ден и те влизат в контакт с кожата, потта, праха и всякаква мръсотия. И колкото и да сте чисти, часовникът ви рано или късно ще се изцапа.

Затова те трябва да се почистват от време на време. По принцип, това не е толкова трудно, но трябва да можете да го направите правилно.

И така, за това ще ви трябват следните елементи:

·       няколко микрофибърни кърпи;

·       мека четка;

·       чаша вода;

·       сапун или детергент;

·       памучен тампон;

·       памучен тампон;

·       алкохолен разтвор.

Ще ви трябват кърпи от микрофибър, за да почистите и подсушите своя смарт часовник. Четката е полезна за премахване на прах, пясък и други замърсители.

Памучният тампон е чудесен за почистване на физическите бутони на вашия часовник, а памучният тампон работи чудесно, когато се комбинира с алкохолен разтвор.

Носите ръчен часовник? Задължително прочетете това!

Изключете часовника

Първата стъпка е проста: изключете притурката. Това е необходимо, за да избегнете случайно натискане на виртуалните бутони по време на почистване.

Освен това, часовникът не трябва да се свързва със зарядно устройство.

Почистване на корпуса

Вземете четка, за да премахнете праха. Бъдете внимателни, тъй като прахът може да съдържа пясъчни частици. Избършете внимателно, за да избегнете надраскване на устройството.

След това е време да почистите екрана. Използвайте микрофибърна кърпа за това.

Ако нямате такъв в домакинството си, вземете дезинфекцираща кърпичка или чиста кухненска кърпа.

Леко навлажнете микрофибърна кърпа и почистете екрана на часовника с кръгови движения. Направете същото и с останалата.

Ако часовникът е напълно водоустойчив, можете дори да го миете. За да направите това, поставете ги в чаша със сапунена вода и оставете за няколко минути.

Внимание! Внимавайте с почистващите препарати. Никога не използвайте химически активни вещества (ацетон, разредител за боя и др.). Можете да използвате само 70% алкохолен разтвор, но с повишено внимание: например, нанесете няколко капки върху микрофибърна кърпа или памучен тампон и внимателно избършете часовника.

След като цялата мръсотия се разтвори или отстрани, вземете втора микрофибърна кърпа, попийте я и подсушете екрана, корпуса и гърба.

Почистване на бутоните

Ако вашият смарт часовник има физически бутон на корпуса, има голяма вероятност с течение на времето да стане по-труден за натискане или да започне да залепва заради замърсяване.

Най-добрият начин да го почистите е да го избършете с чиста микрофибърна кърпа.

Ако замърсяването е значително, можете да използвате памучен тампон, леко навлажнен с алкохолен разтвор. Това обаче трябва да се направи внимателно, като преместите тампона от корпуса към бутона.

Почистване на гривната

Когато почиствате смарт часовниците, гривната често се забравя и това е лошо, тъй като тя влиза в най-голям контакт с тялото.

Разкопчайте гривната и изчеткайте праха и възможните остатъци от пясък. След това използвайте чиста кърпа от микрофибър, за да избършете лентата.

Ако е необходимо, можете да навлажнете тази кърпа с вода или алкохолен разтвор.

Внимавайте с кожените гривни, защото те са много чувствителни към вода и бързо се развалят.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес