Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как можем да се справим с очакванията на другите

05 август 2021, 09:10 часа

Много е трудно да се справим с очакванията на другите. Те понякога тежат като раница с камъни на врата ни. Важното в случая е да не се обременяваме. Помнете, че вие се състезавате само и единствено със себе си, а не с представите на някой друг за вас. Конкуренцията е хубаво нещо, но не трябва да е за сметка на менталното ви здраве. В тази статия ще видим как можем да се справим с очакванията на другите. 

1) Разберете, че не всички са перфектни 

Животът на някои хора може да изглежда приказка, но истината е, че често това е само фасада. Всеки човек има своите пропуски, несъвършенства и проблеми - няма как да избягаме от тях, хора сме. Приемете, че не сте перфектни и че другите не са такива като първа стъпка към намалянето на бремето с хорски очаквания. 

2) Определете своите цели 

Няма нужда да се състезавате с Дейвид Бекъм  за това да бъдете по-добър футболист. Естествено е да искате да бъдете най-добрите в това, което правите, но това преминава през усилена работа и много постоянство. И все пак - стремете се да бъдете по-добра версия на самите себе си с всеки изминал ден. Именно това е начинът да прогресирате напред в живота си. Не се затормозявайте с това да се сравнявате с другите. Трудно може да имате повече пари от някой, който е роден в богато семейство. В даден момент може да го задминете, но въпросът е, че когато сте тинейджъри едва ли ще успеете да го направите. Бъдете реалисти. 

3) Разберете, че няма да може да угодите на всички 

Много е хубаво да искате да се харесате на всички, но това просто няма как да се случи. Абсурдно е да се опитвате дори. Всеки човек е различен и има различна гледна точка и приоритети, а някои ще изискват от вас. Следвайте своите цели и приоритети. Има хора, които просто ще се опитват да посеят съмнение във вас, защото им пречите.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес