Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да си направим домашен хидратиращ крем за тяло с цветя от глухарче

22 октомври 2024, 12:15 часа

Глухарчетата често се смятат за вреден плевел, но в действителност това слънчево малко чудно цвете и полезно растение има много полезни свойства, вариращи от вътрешни (черен дроб, бъбреци, храносмилане, хранителни и други) до външни за невероятно здраве на кожата. Глухарчето има много ползи за кожата, когато се използва локално в кремове за грижа за кожата!

Още: Мазоли: Как да се отървете от тях с природни средства

Цветовете на глухарчето са полезни при широк спектър от кожни проблеми, включително акне, екзема и дори чувствителна кожа. Въпреки че е силно овлажняващ, той е полезен при акне или мазна кожа, защото помага за детоксикация на повърхността на кожата, докато действа. Този крем за тяло с глухарче е богат, кремообразен и попива право в кожата ви, оставяйки много малко мазнина или мазно усещане.

Рецепта за лосион и крем за тяло с глухарче

Ето как да направите свой собствен крем за тяло с това прекрасно слънчево цвете, глухарчето:

Необходими съставки:

  • 160 грама дестилирана вода
  • 7 грама стеаринова киселина
  • 11 грама емулгиращ восък
  • 50 грама масло от глухарче
  • 11.34 грама консервант
  • Етерично масло по избор, лавандулата би била чудесно допълващо етерично масло и за този лосион, поради свойствата си да обичат кожата.

Забележка: Имайте предвид, че ако искате аромат, малко по-високо разреждане е добре, стига да използвате безопасни за кожата етерични масла и да използвате лосиона само върху малки участъци от тялото. За употреба на цялото тяло, залепете с разреждане от 1% до 2%.

Указания:

Настройте двоен съд, който ще побере два малки контейнера, като буркани например. Просто използвайте широк тиган, поставете кърпа на дъното и напълнете с малко вода. Измерете водата си с цифрова кухненска везна в един от малките буркани. Измерете вашето масло, стеаринова киселина и емулгиращ восък с помощта на кухненската везна и ги поставете в отделен малък буркан.

Важно: Не забравяйте да покриете буркана с вода с капак, за да предотвратите намаляване на вода чрез изпаряване.

Поставете двата буркана в съда и загрейте леко на ниска степен, докато маслената смес се разтопи напълно. Извадете бурканите от тигана и ги оставете да се охладят леко. Изсипете водата в маслената смес и добавете консерванта и етеричните масла. Разбъркайте ги добре, бързо с вилица. Когато изстине, ще видите как сместа се емулгира или ще се събере и ще започне да се превръща в прекрасен крем.

Още: Полезни съвети: Сложете край на тъмните кръгове под очите

Съвет: За да ускорите процеса на емулгиране, вземете малка купа, пълна с кубчета лед и поставете буркана в средата, заобиколен от кубчетата. Разбъркайте бързо. Това ще накара течностите да се превърнат във вашия лосион много по-бързо.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес