Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да използвате гела за вежди?

04 октомври 2024, 17:00 часа

Историята на гела за вежди започва в древни времена, когато момичетата са използвали естествени съставки като мед, восък и растителни масла, за да подчертаят формата им. В резултат на това, този магически продукт промени представата за красота и грижа за веждите.

Днес геловете за вежди са представени в широка гама: от класически прозрачни до цветни и текстурирани опции.

 

Още: Правете тази рутина и ще имате по-плътни вежди?

Как да изберем подходящ гел

Четката играе огромна роля, тъй като нейната основна задача е да покрие равномерно космите с гел.

И най-важното в добрия гел е фиксацията. Нискокачествените продукти се усещат като лепило върху веждите. Добрият гел е незабележим, осигурявайки трайна фиксация за дълго време.

Прозрачните гелове са подходящи за по-гъсти вежди, тъй като осигуряват само фиксация. Тази опция е подходяща и ако искате да подчертаете веждите си с молив, сенки за очи, линия или други средства.

Още: Ето как да решим проблема с лошия растеж и загубата на вежди

Цветните ще ви помогнат да коригирате формата и цвета само в една стъпка. Сега има огромна палитра от цветни гелове, така че определено можете да намерите цвета, който ще подхожда на косата ви.

 

Как да ги нарисувате правилно с цветен гел

Късата правоъгълна четка е идеална за запълване отвътре. Направете средата и опашката по-тъмни, а вътрешната част по-размазана и по-светла. Можете да използвате същата техника и с молив за вежди и прозрачен гел.

Още: Веждите - ето от какво ни пазят

Остава само един малък щрих – подчертайте ги с течен коректор. С помощта на тънка четка нанесете коректор по долния край на веждите (много внимателно, без да докосвате косъмчетата). Прелейте в гънката на клепача с къси движения.

 

Гел за боядисване на вежди: как да го използвате

Не можем да пропуснем такъв модерен продукт като боята за вежди или тинт за вежди, както може често да бъде срещнат в днешно време.

На първо място, този продукт е изключително траен. От една страна, това е добре, защото гримът ще издържи по-дълго, но ако не се справите добре с оформянето, ще ви бъде трудно да направите корекция след като изсъхне. Вече около 5 минути след нанасяне, гелът образува цветен филм върху кожата.

Този продукт е идеален за тези, които обичат ярки, плътни вежди.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес