Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Качествата, които притежават силните хора!

21 юни 2021, 13:55 часа

Аналитичен ум

Фразата е стандартна, но не губи значението си. Разбира се, за да се втурнете в басейна с главата надолу – тоест трябва да бъдете авантюрист - трябва да сте наясно какво представлява този басейн. Няма ли да мине през краищата, няма ли да ви погълне в краищата, няма ли да се окаже трик, който е скочил в него преди вас и ще бъде в него след това.

Способност да се казва „не“

Невъзможността да се откаже говори за ниско самочувствие. Освен това безпроблемните хора рядко са благодарни и не го оценяват за това качество и такава помощ се счита за норма. Всяка ситуация, при която човек дава повече, отколкото получава в замяна, или дава това, което вече има толкова малко, провокира стрес.

Можете да се научите да казвате не по всяко време. Не се страхувайте да обидите човек с отказ, едва ли сте единственият, който би могъл да помогне. Тези, които са ви паразитирали, бързо ще си тръгнат. Наистина силните хора разбират, че не винаги може да им се помогне и няма от какво да се притеснявате. Съответно няма да има обида и ще спестите силите си, като ги инвестирате в нещо полезно за вас лично.

Способността да контролирате реакциите на тялото си

Самоконтролът е способността да контролираме емоциите и поведението, която ни помага да постигнем целите си. Това е необходимо за успешното завършване на повечето ни ежедневни дейности на работа, в училище, в лични взаимоотношения. С негова помощ можете да останете балансирани, сдържани и да поддържате външно и вътрешно спокойствие. За да развиете тази способност, трябва да можете да идентифицирате и разберете емоциите си. Бърз сърдечен ритъм, мускулен тонус на тялото или импотентност, липса на апетит или, обратно, излишъкът му - това е тревожност. Може да се научи да гаси, като прави прости дихателни упражнения и по-сложни медитации.

Искреност

Честните хора няма какво да крият. Те не се събуждат посред нощ със страх, че някой ще разбере за техните интриги или ще изложи лъжите им. Те са еднакво искрени с партньори, близки, приятели. Не, те изобщо не са наивни да разкриват корпоративни тайни на конкурентите или да споделят интимни отношения с всички, които срещат. Но те ясно разбират границата между честността и лъжата и не я прекъсват. Изучаването на такъв баланс е скъпо, но се отплаща изключително добре.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес