Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яжте ориза по този начин и ще влезете във форма за нула време

08 юни 2022, 08:51 часа

Много хора консумират ориз, защото приемат, че този продукт е изключително полезен за организма и фигурата. Истината е, че трябва да знаем как правилно да го готвим, ако искаме да извлечем максимум ползите от него.

Днес ще ви споделим как да приготвите ориза по здравословен начин. Не спирайте да четете, защото ви предстои да научите интересна и полезна информация.

Как се готви здравословен ориз?

Тайната съставка е една чаена лъжичка кокосово масло. Тя се разтваря във вряла вода и към нея се добавя оризът. Следва процес по задушаване. Той може да отнеме около 40 минути или малко повече време, в зависимост от това какъв ориз сте предпочели да използвате. Различните видове са обвързани с различно време за готвене. Може да прегледате инструкциите, посочени върху опаковката на продукта.

Готвим ориза грешно - ето как да го направим, за да премахнем токсините от него

След като оризът е вече сготвен, оставете го да престои в хладилника за 12 часа. Нямате представа как този престой на хладно ще се отрази на тялото ви. Благодарение на този метод, безопасното съдържание на нишесте е 10 пъти по-високо.

Какво е действието на кокосовото масло?

По време на готвене кокосовото масло попада в нишестето и така захарта става непропусклива за сокове в храносмилателния тракт. Предотвратява се разграждането и преработката й.

Докато оризът се олажда в рамките на 12 часа, нишестето се свързва с атомите от външната му страна и захарта в ориза се превръща в безопасно нишесте. Дори по-късно да решите да загреете ориза, това по никакъв начин няма да повлияе на безопасното ниво на нишестето.

Ако приготвяте ориза си по този начин, не само ще се отървете от излишните килограми, но и ще се чувствате много по-добре здравословно.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес