Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Идеи за заместители на кафето, които да ни разсънят

04 октомври 2021, 17:42 часа

Хората по света започват дните си с чаша кафе и няма нищо по-нормално и естествено от това. Все пак понякога имаме нужда от сериозно събуждане през целия ден, а не е здравословно да прекаляваме с кафето. Ако вие сте от хората, които търсят идеи за заместители на кафето, за да се разсънят в труден момент. 

Зелен/черен чай

Първият естествен заместител на кафето като напитка може да бъде зелен или черен чай. И двете алтернативи не са никак лоши, предвид, че на моменти дори може да са по-силни (особено черният чай). Освен това може да опитате най-различни комбинации. Особено зеленият чай се продава във всякакви варианти, а любимите ни са с канела и ябълка, с лимон и не на последно място - с жасмин. 

Фреш

Фрешовете са витаминозни бомби, които могат да ви разсънят много добре след като ги изпиете. Те ще ви дадат прилив на енергия, който е равносилен на кафето. Е, да - техният вкус и мирис са различни, но това не пречи да им се насладим. Всъщност, много хора предпочитат комбинацията от кафе и фреш, но това е по-скоро неприятно за стомаха, защото и двете имат киселинна същност. 

Бял чай

Ако не сте чували за бял чай, то е добре да проучите. Той е със специфичен вкус и е много силен. Може да ви хареса като напитка, но може и да го намразите. Все пак и тази топла напитка има своите фенове у нас. 

Ако не искате да пиете чисто кафе, но все пак имате желание да се насладите на вкуса му, то опитайте различни напитки, в които то присъства - фрапета, латета и още много други. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес