Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грижа за косата преди лягане: 4 трика, които действат перфектно

10 февруари 2021, 15:07 часа

Процедурите за грижа за косата имат свои особености. Ако искате да подобрите състоянието на косата си, е препоръчително да следвате тези препоръки.

1. Подхранване

Маска за коса, нанесена за през нощта, ще подобри ефекта няколко пъти, но по някаква причина малко хора я използват. Маската се нанася върху суха коса, така че съставките ѝ да проникнат дълбоко и да имат време да действат. Сутринта трябва да измиете косата си и да използвате балсам. Кичурите ви ще бъдат послушни и красиви и най-важното - здрави. Маслото също действа, ако се прилага за една нощ. Косата трябва да се раздели на части, да се намажат отделните кичури с масло и тогава да лягате, сутринта просто да изсушите косата си.

2. Копринено спално бельо

Купете си копринена калъфка за възглавницата, тя бързо ще повлияе на състоянието на косата и кожата ви. Проблемът с наелектризирането и увреждането на увреждането на космите ще изчезне. Коприната няма да съсипе косата ви, прическата ви. Ако не харесвате коприната, купете бамбукова калъфка за възглавница, но тя ще бъде по-твърда. За да засилите ефекта на маската или маслото, увийте косата си в копринен шал или шапка.

3. Продукти за през нощта

Има специални продукти за грижа, които са създадени специално за през нощта. Серумите и емулсиите за през нощта имат лека текстура, нанасят се както върху корените, така и върху дължината на косъма - в зависимост от продукта. Има продукти, които трябва да се изплакнат, но има и такива, които не изискват изплакване. Проучете инструкциите за употреба, за да не сгрешите в начина на приложение. Косата се регенерира много бързо, ефектът може да се види още след първото нанасяне.

4. Сплитане

Притежателите на дълга коса трябва да усвоят навика да сплитат кичурите си преди лягане. Сплетените кичури не се заплитат, по-лесно се разресват, космите се чупят по-малко. Ако има нужда да удължите живота на прическата си, използвайте шалове, копринени превръзки.

Тези насоки ще ви помогнат да възстановите косата си и да я направите по-здрава. Това, разбира се, не изключва нуждата от редовната дневна грижа за косата с подходящи балсами, маски, шампоани и серуми. Ако имате задълбочаващ се проблем, направете консултация със специалист.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес