Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешки в интериора на банята и тоалетната, които могат да ви костват здравето

01 юли 2024, 14:22 часа

Банята в апартамент или къща може да бъде комбинирана или отделна, голяма или малка. Това е въпрос на вкус и разпределение на апартамента. Но използването на някои аксесоари, толкова обичани от домакините, може сериозно да повлияе на тяхното здраве.

Реклама

Банята и тоалетната трябва да са възможно най-удобни и практични, като пространството трябва да е свободно.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Ето какво се препоръчва да има във всяка баня:

Важно е всеки член на семейството да има две кърпи. Едната голяма кърпа е за подсушаване на тялото, а втората е за лицето. За всички членове на семейството трябва да има отделна кърпа за ръце. Кърпите трябва да се сменят 1-2 пъти седмично.

Всеки трябва да има своя собствена четка за зъби и е по-добре тя да е електрическа. Препоръчително е четката да се сменя веднъж на 2 месеца. Четките трябва да се мият периодично със сапун и четката трябва да се остави да изсъхне преди следваща употреба.

Иригатор за измиване на междузъбните пространства и устната кухина. Уредът се използва 2 пъти на ден след измиване на зъбите. Това тренира венците и предпазва от пародонтоза.

Самобръсначката за обезкосмяване трябва да е за еднократна употребаи, за да се използва само от един човек, бръснарските ножчета трябва да са сухи преди следваща употреба.

Сапун и килими

Ако семейството е голямо, тогава е по-добре да използвате течен сапун за измиване на ръцете, микробите остават върху парчетата.

След като излезете от душа, по-добре е да използвате памучна кърпа, която абсорбира добре влагата и се пере често и лесно. Това е много по-хигиенично от тежка синтетична подложка, която натрупва мръсотия.

Какво да добавя към списъка?

Грешно е да оставяте четки за зъби директно върху ръба на мивката или тоалетния плот. Нужна е чаша за четки и паста за зъби. Тъй като пасти за зъби се използват два пъти на ден, те трябва да се съхраняват правилно през останалото време.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Корниз и перде

За да предотвратите разпръскването на водни пръски из банята, докато взимате душ, качване на пода и създаване на риск от подхлъзване при излизане, купете корниз със завеса за душ. Завесите обикновено са изработени от синтетичен плат или мушама.

За да почистите пердето от мръсотия и да предотвратите появата на мухъл, изперете го в машина със 100 грама сода за хляб на деликатен цикъл. При изплакване добавете 100 ml трапезен оцет.

Тоалетна седалка с капак

Важно е тоалетната винаги да е покрита с капак, особено при пускане на водата - това е хигиенично правило.

Подложка против плъзгане

Ако в къщата има възрастни хора или деца, би било добра идея да използвате постелка за баня против плъзгане. Разстила се по пода и се фиксира с вендузи, предпазвайки мокрите крака от изплъзване. Обикновено постелките са изработени от силикон; те се почистват лесно с четка и обичайния почистващ препарат.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес