Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готварски ТРИК за перфектно изпечено месо обиколи мрежата

19 септември 2024, 09:08 часа

Обичате ли да се доказвате в кухнята? Да изненадвате всички у дома с вкусни, ароматни и апетитни ястия, които ухаят на професионализъм и творчество? Ако отговорът е да, попаднали сте на правилното четиво.

Днес ще разкрием пред вас как можете да получите максимален брой точки от всеки един в семейството за перфектно сготвено месо.

Как се приготвя най-крехкото и сочно месо?

Още: Кое месо е най-полезно за хората над 60 години

Първото и най-важно нещо, което се изисква от вас да направите, е да оставите месото за кратко време да престои на стайна температура. Едва след това може да преминете към мариноване или предпочитана термична обработка. Не забравяйте, че ако не дадете това време на месото, то няма как да се получи перфектно. Това е трик, с който всеки професионален готвач е запознат и никога не смее да го пренебрегне.

Отпочиналото на стайна температура месо се готви равномерно и няма да остане нито сурово, нито прегоряло отвън. Ако месото е студено, мускулните влакна са свити и рискувате да се изложите като кулинар.

Важно е обаче да споменем, че престоят му на стайна температура не бива да е повече от 2 часа. В противен случай рискувате да започне развитие на вредни бактерии. В резултат на това може да станете жертва на хранително натравяне. В по-горещите дни, когато температурата е над 32 градуса, съкратете престоя навън до 1 час.

Благодарение на този трик ще получите перфектни резултати. Задължително оставете месото на стайна температура следващия път, преди да преминете към готвенето му. Ще останете наистина доволни!

Още: По колко преработено месо може да ядете на ден без вреда на здравето?

За да намали консумацията на месо: Еврокомисията предвижда вдигане на данъците в общността

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес