Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евтини дестинации за екскурзия със самолет из Европа

06 януари 2022, 21:05 часа

Все по-достъпно става пътуването със самолет. Превозвачите добавят нови нискобюджетни дестинации и привличат пътници в цяла Европа. Най-честите практики са уикенд в Париж или няколко дни в Италия, като цените варират между €8 и €20 за двупосочен полет. Ето как да оптимизирате краткото си посещение, за да видите всички забележителности.

Кои са най-интересните места за пътуване в началото на следващата година?

София-Италия

Милано

След кацането си на летището в Бергамо, можете да хванете автобус за €10 до центъра на Милано. Градът е малък и обиколка на забележителностите ще ви отнеме не повече от ден.

Площадът Дуомо, който е известен с многото си гълъби и красивата катедрала Дуомо Ди Милано. Катедралата побира в себе си няколко забележителности – тераси, археологическа част и музей. Терасите се намират на покривната част на катедралата и гледат с птичи поглед към града. Гледките са зашеметителни, но чакането на опашка определено може да ви забави.

Някои от безплатните забележителности, които можете да посетите са: Кралският дворец, Катедрала Санта Мария, Пасаж Виторио Емануеле (тип затворен мол със стъклени покриви и римо-готическа архитектура).

Езерото Комо е само на час път с влак и си заслужава да се види.

Рим

На следващия ден можете да хванете влак от Милано до Рим. Той пътува 3 часа и цената му е €8.
Забележителностите започват с Колизеума, Римския форум, Пантеона и Фонтана ди Треви. Във фонтана се хвърлят монети за късмет и за завръщане в Рим, но за да ги запази от кражба, общината често ги събира и прави дарение на Червения кръст.

След разходка по Площад Испания, който наподобява във формата си на пеперуда, може да хванете влака до Бари. Той струва €13 и пътува 7 часа.

Бари

В Бари може да се насладите на плажове и добро време и да организирате полета си обратно до София.

Кои са най-добрите идеи за пътуване за следващата година?

София – Франция

Уикенд в Париж

Айфеловата кула е запазен символ на града, добре е да се качите на нея през деня и да наблюдавате илюминациите и светлинното шоу вечерта. От нея по булевард Шанз-Елизе може да стигнете до Триумфалната арка.

Пантеонът, Лувърът и музеят д‘Орсе са пазители на архитектура и изкуство. За тях е нужно да отделите повече време поради размерите им и интереса към тях.

Следобед, като красиво място за залез, може да се качите до катедралата Сакре-Кьор (Свещено Сърце) на хълма Монмартър.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес