Ето кой е най-добрият и най-лошият начин за размразяване на месо

1502
Ето кой е най-добрият и най-лошият начин за размразяване на месо
Снимка: iStock

Въпреки че несъмнено уважаваме (и често пишем!) вегетариански и вегански рецепти, ние също така вярваме в магическите сили, извлечени от животински протеини — и в резултат на това сме големи поддръжници на хранителната верига.

Да се сдобием с месо през 21-ви век далеч не е предизвикателство, като се има предвид съвременното чудо, което е охлаждането. В крайна сметка фризерите могат да съхраняват различни видове месо в продължение на месеци или дори години.

За щастие има много начини за размразяване на месо, въпреки че някои методи са доста по-добри от други. В зависимост от вашите предпочитания, вида на месото, с което работите, и времето, с което разполагате, ето най-добрите и най-лошите начини за размразяване на месо.

Още: Тайната за равномерно печене на дебели пържоли

Най-добър: В хладилника на долния рафт

Реално погледнато, има един метод за размразяване, който надхвърля всички останали и вероятно може да се класира като най-безопасния (и най-надеждния) начин за размразяване на месо. Ако имате достатъчно време да планирате предварително и сте в състояние да започнете размразяването на месото поне 24 часа предварително, нищо не може да се сравни с поставянето на замразеното месо върху чиния (или в запечатан контейнер) и на долния рафт в хладилника. В края на краищата, оставянето на месото да се размрази в хладилника поддържа постоянна безопасна температура, докато се размразява.

Повече от всичко друго, размразяването на месо в хладилник гарантира, че храната остава извън така наречената „Опасна зона“ за растеж на микроби – която се случва между 5 и 25 градуса по Фаренхайт. Тъй като идеалната температура в хладилника е около 2-3 градуса, няма почти никакви опасности за патогени.

Още: 4 начина как да намалите канцерогените при печене на скара

Най-лош: В гореща вода

Истината е, че никога не трябва да размразявате месо в гореща вода поради риска от развитие на патогени, пренасяни от храната в процеса. Но в допълнение към опасенията за здравето, породени от този метод, размразяването на месо в гореща вода може да доведе и до проблеми с качеството на месото.

В края на краищата, размразяването в гореща вода може да накара външността на месото да започне да се готви, докато вътрешността остава замръзнала - което значително намалява шанса за създаване на равномерно сготвен, крехък краен продукт.

Ако сте притиснати от време, може да се изкушите да хвърлите замразено парче месо в гореща вода, за да го размразите бързо, но тъй като има други лесни и безопасни методи, използването на гореща вода е един от най-лошите начини за размразяване на месо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вечерен виц: С кво одиш на работа?

Виц на деня: Кажете къде

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще питат за рецептата

Виц за добро утро: На гарата

Много силна притча за вечно заетия баща

Петровден е! Прочетете тази мощна молитва за здраве

Стихотворение на деня, 29 юни, от Радой Ралин

Любовен съвет за всяка зодия за 29 юни 2024

Таро хороскоп за 29 юни 2024

На Петровден - какво да направим за късмет през цялата година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com