Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да решим проблема с лошия растеж и загубата на вежди

27 януари 2024, 10:11 часа

Ако веждите на жената спрат да растат нормално и започнат да окапват, това най-често е признак за по-сериозен проблем. Например, това може да се наблюдава при наличие на псориазис, дерматит или гъбична инфекция. Ако проблемът възникне внезапно, трябва да се консултирате с лекар.

Честите причини за загуба на вежди включват дефицит на витамини и неуспешни експерименти, включително скубане. Често жените могат случайно да наранят космените си фоликули, след което косата няма да расте.

В допълнение, алергията към боята, приемането на лекарства или лошото представяне на майстора на вежди може да повлияе на състоянието на веждите.

За да разрешите проблема, експертите съветват да се откажете от скубането на веждите и да преминете към къна вместо боя. Освен това се препоръчва да се подобри микроциркулацията на кръвта чрез масаж и ексфолианти. Скрабирането също помага за стимулиране на растежа на косата и обогатява кожата с кислород.

Лесен начин да се сдобиете с красиви вежди без много усилия

Можете да възстановите веждите си с помощта на масла и маски. Например маслата от усма, рициново масло и репей ще помогнат за „събуждането“ на спящите фоликули. Не забравяйте и за отличните качества на кокосовото масло и ползата му върху косата, веждите и миглите.

Важно е да се храните добре - тогава всички необходими вещества, които влияят на растежа на косата, ще влязат в тялото. Например, косата често пада заради липса на биотин, йод, цинк. Бавният растеж на косата може да означава дефицит на витамини Е, В или фолиева киселина. Също така, трябва да избягвате стреса, който причинява загуба на коса.

Ако никакви техники не работят и веждите не започват да растат, тогава трябва да се консултирате с лекар. Трихологът ще проведе необходимите тестове и ще ви помогне да изберете лечение. Нека ви напомним, че трихолозите отдават основните причини за загуба на коса на генетична предразположеност, хормонално влияние, както и стрес, наличие на инфекции, прием на определени лекарства и неправилно хранене.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес