Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Енергиен вампиризъм: Тези 12 предмета привличат нещастие в дома ви

13 август 2024, 14:40 часа

Във всяка къща има неща, които трябва да се изхвърлят възможно най-скоро, защото само привличат проблеми. За да се предотврати енергиен вампиризъм, според фън шуй, 12 неща трябва да бъдат изхвърлени незабавно от къщата.

Вижте още: 5 неща в дома ви, които крадат щастието ви в любовта

Фън Шуй е древно източно учение, което изучава повече от 3000 години как енергията на пространството, в което човек живее, се влияе от човешкото благополучие. Най-популярната област на фън шуй е домашната енергия. Всички ние прекарваме голяма част от живота си у дома – у дома спим, релаксираме, приемаме гости, а често и работим. Правилата на фън шуй обхващат много аспекти за това как да внесете добра жизнена енергия в дома - от ремонт и почистване до създаване на приятна атмосфера, но има съвети как да се борите с негативната енергия и правилото, че 12 неща никога не трябва да се държат в къща.

Енергийният вампиризъм е характерен за много предмети в домакинството и в 99 процента от случаите хората просто не разбират защо не спят добре, защо не се чувстват добре, защо ги боли глава, защо ги измъчват неуспехи. Негативните неща могат дори да предизвикат разрив между влюбени, между родители и деца, братя и сестри.

1. Стари обувки

Това се отнася особено за домашните чехли. Те натрупват отрицателна енергия, която не позволява на положителната енергия да циркулира нормално из къщата.

2. Отпечатани снимки с дефекти

Изхвърлете стари снимки, които не предават изображението правилно. Не рискувайте настоящето в името на миналото.

3. Подаръци от хора, които не харесвате

Ако сте получили подарък, но този човек причинява само негативизъм, тогава такова нещо определено ще бъде нещо вампирско, то черпи енергия от вас и вашите близки, докато не се отървете от него.

4. Вещи на починалия

Това важи за всичко - снимки, неща, дрехи. Всичко, което е принадлежало на човек, който вече не е на този свят, е по-добре да се изхвърли или продаде. За други хора в други къщи това няма да има отрицателен ефект.

5. Стари метли и парцали

Старите метли носят само неприятности. Отървете се от тях, както и от скъсаните и прекалено мръсни кърпи.

6. Празни бутилки и стари вестници

Хартията и стъклото са най-добрите проводници на негативността, най-опасните боклуци. Старите списания и вестници са много лоши спътници в живота ви.

7. Растения с игли и шипове

Кактуси, рози, нарове и т.н., всички растения, които имат шипове или бодли, са живи блокери на положителната енергия, идваща през прозореца. Ако искате да имате кактус, поставете го до компютъра или телевизора, но само един, не повече.

Вижте още: Фън шуй: 6 неща, които никога не трябва да хвърляте в тоалетната

8. Счупени устройства

Изхвърлете мобилни телефони със счупени екрани или джаджи, които не работят.

9. Счупени огледала

Не само във фън шуй счупеното огледало се счита за лош, негативен обект . Експерти и специалисти по биоенергетика казват, че счупените огледала привличат неприятности. Източните учения твърдят, че счупеното огледало изкривява положителната енергия и я превръща в тъмна.

10. Счупени съдове

Ефектът е подобен на счупено огледало. Една стара китайска поговорка гласи: „Пукнатината в гърнето е пукнатина във всичко“.

11. Увивни растения

Друг вид растение, което специалистите по фън шуй класифицират като опасно. Увивните растения пречат на човек да мисли нормално и изкривяват представата му за света. Такива растения стават източник на подозрение. За хората е по-трудно да се занимават с интелектуална работа в стая с такова растение.

12. Мръсен под и прах

Мръсният под е много лоша поличба в източните култури. Мръсотията на пода привлича бедността и разрушава късмета с парите. Прахът забавя възстановяването на енергията и боклукът не трябва да се натрупва при никакви обстоятелства. По-специално, не трябва да държите торби с боклук близо до входната врата - нито отвън, нито отвътре. Той блокира всички входове и изходи за енергията чи.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес