Дрехите, които ви вталяват визуално

8642
Дрехите, които ви вталяват визуално
Снимка: iStock/Guliver

Облеклото – визитната ни картичка пред света, показваща нашия стил, социално положение и вкус – може да подобри визията, прикрие несъвършенства и изтрие години от възрастта, ако е правилно подбрано. Неумело съчетаните дрехи, неточният размер, погрешните съчетания на нюанси добавят килограми към фигурата. Какво да носите, ако искате да изглеждате по-стройни?

Забравете за едрите фигури и шарки, както и за хоризонталното райе, ако желаете да не натежи фигурата ви. Същото се отнася и за карето. Избягвайте го, за да не изглежда тялото ви по-едро. Може да си позволите вертикални линии и ситен дребен принт, ако търсите ефект. На пълни фигури отлично стоят и дрехите в тъмни цветове, които визуално смаляват обемите. Ако фигурата ви е тип круша – по-слаби рамена и по-широк ханш, може да възстановите хармонията и подобрите пропорциите с двуцветни съчетания – горни дрехи в светли или пъстри тонове и долни, решени в едноцветен тъмен нюанс.

Не перете дрехите си така! Ще ги съсипете

Дори да сте прали дрехите си години без проблем, най-добрият начин за пране е да избегнете тези често срещани грешки. 1: Не сортирайте...

Визуално ще източите фигурата, ако замените ниските и равни обувки с висок ток или платформи. Цветът отново не е без значение. Обувките с телесен цвят, съчетани с пола, визуално издължават краката. Когато предпочетете панталон, изберете обувки с неговия цвят, за да постигнете същия оптичен ефект.

Високата талия – символ на класа и стил. Полите и панталоните с висока талия удължават визуално краката и прибавят сантиметри към ръста ви особено, ако полите са тип молив. Високата талия прикрива и прибира съвършено корема и паласките.

Дълги крачоли. Избирайте панталон, който е по-дълъг от глезените и покрива част от обувките. Скъсените панталони и моделите ¾ или 7/8 правят краката да изглеждат къси и прибавят сантиметри към бедрата ви. Откажете се от прекалено широките спортни модели, както и моделите тип клин, които ще подчертаят заобленостите ви. Прав класически панталон с ръб в точния размер и в тъмен цвят е правилният за вас избор.

Оформящо бельо. То стяга, прибира, прикрива заобленостите и позволява да носите със самочувствие по-тесни и леки дрехи без риск от неестетични изпъкналости. Стягащото бельо може с лекота да премахне визуално до 3-4 килограма от теглото ви.

3 причини да имаме в гардероба си дрехи втора употреба

Ако се притеснявате да купите дреха от магазин втора употреба просто си спомнете. Колко пъти назад в годините сте носили омалелите дреш...

Обувки с остри върхове. Деколтираните обувки с остри върхове ще направят крака ви да изглежда по-фин. Изберете модел, който е затворен отзад и не завършва с каишка около глезена. При по-пълни фигури каишките „режат“ фигурата и краката, правейки ги да изглеждат по-пълни.

Избирайте правилния размер. Носенето на дрехи, които не са вашият размер, няма да прикрие недостатъци и несъвършенства по тялото, а ще ви направи да изглеждате безформени. Внимателно подбирайте размерите и не пропускайте да подчертаете най-фините и красиви части от тялото си – с колан, ако това е талията, с шал, ако са рамената. Всяка фигура има своята прелест, която не зависи от размери и номера на дрехите, а от умението ви да съчетавате и избирате облеклото си и да го носите със самочувствие и стил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно