Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дните от седмицата, в които НЕ трябва да давате пари назаем, за да не останете без късмет

01 октомври 2024, 14:54 часа

Много култури имат свои вярвания, които показват неблагоприятни дни за даване на пари назаем. Ако вярвате в суеверия, познаването на тези дни може да ви помогне да вземете по-добри финансови решения и да избегнете проблеми в бъдеще. Но всеки сам преценява дали да вярва в суеверия и народни знаци или просто да се вслуша в разума си. 

Кога не трябва да давате пари назаем според народните вярвания?

Има определени обстоятелства, при които не се препоръчва даването на пари назаем:

Вечер. След залез слънце е по-добре да се въздържате от финансови транзакции.

Кои 3 зодии ще станат богати през октомври?

Ден от седмицата. Не вземайте пари назаем в неделя, сряда и петък. Църковните служби обикновено се провеждат в неделя, а сряда и петък са постни дни. Въпреки това сряда се счита за благоприятен ден за финансови транзакции, тъй като е под егидата на Меркурий, бога на търговията.

Църковни празници. Не бива да взимате пари назаем на големи празници като Великден, Коледа, Богоявление, Света Троица и др.

Преди Нова година. Смята се, че до началото на новата година всички дългове трябва да бъдат изплатени, за да започнете новата година без финансови задължения.

Пълнолуние. Даването на пари в този момент не се препоръчва. По-добре е да вземете заем за Нарастваща луна и да върнете пари на Намаляваща луна. Заемането на пари за изплащане на съществуващ дълг може да доведе до финансови затруднения.

Как да давате пари назаем правилно, за да не станете бедни и без късмет?

Езотериката дава отговор и на този въпрос. Когато давате пари на заем, е важно да следвате определени правила, за да избегнете финансови проблеми. Ето някои прости съвети, които могат да помогнат:

Прехвърляне на банкноти. Когато давате пари, правете го с лявата си ръка, а когато ги получавате обратно, правете го с дясната. Най-добре е да не подавате парите директно в ръцете, а да ги поставите на пода или на земята. Избягвайте да поставяте банкноти на масата.

Сума на кредита. По-добре е да давате и изплащате дългове в малки деноминации. Това ще помогне да се избегнат големи финансови загуби.

Избягвайте да давате пари през вратата или през прага - това се счита за лоша поличба.

Хартиените банкноти трябва да се предават сгънати на две. Това също има за цел да гарантира успеха на транзакцията.

Въпреки че много хора вярват в поличбите за пари, решението да вярвате или не зависи от вас. Всеки сам избира дали да следва суеверията или трезвия ум. 

Кои зодии могат да печелят пари, но не знаят как да ги задържат?

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес