Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Диетолози: Есента е най-доброто време за отслабване

27 септември 2024, 12:13 часа

Началото на есента е идеалният период за изпълнение на поставените цели в полза на здравето, работата, красотата и т.н.. Всъщност според диетолозите началото на есента спокойно може да се сравни с януари и началото на годината.

Още: Стойте далеч от тях: Тези храни причиняват хормонален дисбаланс

Есента предлага възможност за ново начало

Училището започна, работата се възобнови, лятото свърши и шансовете за добри здравни цели са високи. Изследователите, определят началото на есента като вдъхновяваща нова начална точка, благоприятно начало и пълен преход.

В началото на всяка година учените са забелязали, че хората започват да се ангажират с постигането на здравословно телесно тегло, но с течение на дните ентусиазмът намалява. Това е особено вярно за летните месеци, когато хората се поддават повече на изкушенията в яденето и пиенето.

През есента се завръща притеснението от наднорменото тегло и желанието да избягаме от него. Първата стъпка към свалянето на натрупаните през годината килограми е поставянето на цели. Прочетете съветите, изброени от експерти.

Здравословни храни

Започвайки от сега, човек трябва да се съсредоточи повече върху здравословното хранене. То включва здравословни въглехидрати, здравословни мазнини и протеини.

Пазете се от грешки в храненето. Трябва да внимавате, защото здравословното хранене се различава от ограничителните диети.

Физическа активност

Ежедневната физическа активност е много добър начин да изпълните мисията си за отслабване. Правете повече от 10 000 крачки на ден, започнете аеробика или фитнес и се движете колкото е възможно повече.

Мотивация

Мотивацията за отслабване трябва да идва отвътре, в противен случай никога няма да успеете да свалите излишните килограми.

Още: Витамините, които ще ви запазят здрави тази есен

Реалистични цели

Целите, които трябва да си поставите, трябва да са постижими и реалистични. Колкото по-реалистични са те, толкова по-осъществими стават.

Не гледайте да отслабнете веднага. Не забравяйте, че есента е ново начало и както се казва „новото начало е половината работа“.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес