Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чувствайте се уверени: 5 правила, които работят

30 септември 2024, 18:00 часа

Можете да ходите на обучения за личностно израстване колкото искате, да изучавате публично говорене, да четете книги по психология и въпреки това да губите самочувствие от време на време. Нека не търсим скритите причини за разрушителната самокритика. Нека просто назовем пет доказани метода от света на модата и красотата, които гарантирано ще повдигнат настроението и самочувствието ви.

Чифт нови обувки

Всичко би било твърде просто, ако чифт нови обувки можеха да ни дадат самочувствие и ни помогнаха да победим завинаги страха и съмненията. Но и тук има на какво да обърнем внимание. Психолозите са доказали, че щом една жена обуе обувки с висок ток, тя вътрешно се стяга и се подготвя за победа. Така че дръжте любимите си токчета под ръка и ако всичко е наистина лошо, купете си нови.

Още: 5 навика, които могат да подобрят умствената издръжливост

"Презареждане" във фитнеса

Спортните тренировки преди или след работа ще ви помогнат да добавите енергия и да повишите нивото на ендорфини в тялото си. Разбира се, всички се нуждаем от някакъв стимул да спортуваме. Физическата активност облекчава стреса по-добре от всичко друго. Ако ви предстои труден ден, сложете чифт маратонки в багажника си. И нека това е най-доброто нещо, което днес правите за себе си.

Блестяща коса

Добре поддържаната, стилизирана и най-важното лъскава коса ви кара да... се чувствате красиви и уверени. Ето защо си струва да инвестирате в грижата за косата си и да се убедите, че винаги след измиване я стилизирате по начин, който ви кара да се чувствате секси и уверени.

Още: 5 начина да станете по-уверени само за миг

Ярки цветове

Червеният цвят уверено стъпи от модните подиуми в живота. Скарлет, светофар, малина и домат са най-горещите нови артикули. За офиса е допустимо да изберете червено палто, което изглежда страхотно върху черен или сив бизнес костюм, за среща можете спокойно да изберете червена рокля. Ако това все още е твърде много за вас, започнете с малки неща: червени устни или червена чанта са напълно подходящи.

Здравословна храна

Леката закуска помага за облекчаване на чувството на умора. Разбира се, това не е новина, но никой не говори за торти и сандвичи. Сурови зеленчуци, несолени ядки и малка доза сушени плодове ще ви заредят с енергия и ще ви помогнат да се ободрите. Искате ли блестяща кожа? Изберете богати на селен закуски като бразилски орехи, чери домати или риба (сушито също работи!). Не пропускайте да опитате нещо ново. Разнообразете диетата си, разширете границите на познанието - тялото ни се нуждае от разнообразно гориво.

Още: Как да изглеждаме уверени, докато сме дълбоко несигурни в себе си

NB! Не приемайте нашите препоръки твърде сериозно. Всичко, което се казва тук, са приятни и полезни неща, които ви помагат да повдигнете настроението и да изглеждате добре. Но все пак самоувереността е преди всичко много вътрешна работа, която само вие можете да свършите.

източник: https://www.marieclaire.ru/krasota/pochuvstvuy-sebya-uverenno-5-pravil-kotoryie-pochemu-to-rabotayut/

 

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес