Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боядисване на яйца с МРАВКИ - техниката, която изуми всички

10 април 2023, 14:26 часа

Боядисването на яйца е сред най-любимите занимания покрай великденските празници. Възрастните са в търсене на креативни и интересни техники, докато малчуганите нямат търпение да оцветят малките си ръчички в пъстри цветове. Истинска забава, придружавана от смях и веселие.

Днес ще ви разкажем за една техника, която малцина навярно са чували. На пръв поглед звучи изумително, но истината е, че този метод на боядисване ще ви дари с причудливо красиви яйца, с които да препълните тематично декорираните панери.

Ако искате най-ярките и наситени червени яйца, боядисайте ги с това

Как се боядисват яйца с мравки?

Повечето ще реагират скептично на тази техника, докато сами не пробват и не се убедят, че резултатите са повече от задоволителни.

Яйцата се боядисват по стандартния начин. Може да използвате натурални бои или купешки, сами решавате. Пригответе си кора с яйца и се насочете към най-близкия мравуняк в двора.

Това, което се изисква от вас да направите, е да заобиколите скривалището на мравките с вече боядисаните яйца, без да ги наранявате. Много скоро те ще се покажат и ще налазят вашето творение.

Знаете ли, че тези малки на вид същества отделят мравчена киселина, която остава като тъмни следи по вече боядисаните яйца? След като потъркате яйцето със салфетка или памучен тампон, черните следи изчезват и на тяхно място се получават светли дири, които украсяват великденските ви творения.

Техниката се помни от десетилетия. Онези, които са я пробвали, са истински щастливци. Благодарение на мравуняците и техните обитатели, те се сдобиват с уникални великденски яйца, красящи празничната трапеза!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес