Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако сте много гладни късно вечер - опитайте тези храни

01 март 2023, 17:38 часа

На всеки се случва да усети глад късно вечер, а знаем, че храненето вечер не е много полезно. Но ако поддръжате под 200 калории, късното хапване не е чак толкова лошо. Открийте опции за храни, които да ядете преди сън, като някои съдържат съединения, които дори могат да ви помогнат да спите по-добре.

Отлични и здравословни идеи за късна закуска

1. Банан с бадемово масло

Един малък банан, потопен в супена лъжица (16 g) неподсладено бадемово масло, е вкусна комбинация от 190 калории, която дори може да ви помогне да заспите.

Бананите са едни от малкото плодове, за които е известно, че са сравнително богати на серотонина, част от който тялото ви превръща в мелатонин. А бадемовото масло е източник на здравословни мазнини, витамин Е и магнезий.

7 храни, които ще ви осигурят добър сън

2. Киви

Кивито е питателно и с ниско съдържание на калории. Два плода киви съдържат само 84 калории, 4 g фибри и 142% от препоръчителния дневен прием на витамин C. Може да подобри съня ви.

3. Годжи бери

Годжи бери са пълни с антиоксиданти, като каротеноиди. Направено е проучване, в което участниците са изпили 120 ml сок от годжи бери или плацебо напитка. Повече от 80% от хората в групата на годжи бери съобщават за подобрено качество на съня, по-лесно събуждане и по-малко умора.

Избягвайте тези храни преди лягане - развалят съня

4. Крекери и сирене

Пълнозърнести бисквити и сирене предлагат баланс на въглехидрати и протеини. От гледна точка на съня, комбинирането на богата на въглехидрати храна като крекери с добър източник на триптофан като сирене помага да направите триптофан по-достъпен за вашия мозък.

5. Кисело мляко

Киселото мляко е много полезно за цялостното здраве, свръзва се с по-добър сън и е отличен източник на калций.

Киселото мляко, особено гръцкото кисело мляко, също е богато на протеини, особено казеин. Проучвания показват, че консумацията на казеинов протеин през нощта може да помогне за намаляване на глада на следващата сутрин.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес