Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 вещи и предмети, които ви носят само нещастие у дома

06 септември 2021, 21:29 часа

Има някои предмети и вещи в къщите, които ни носят негативна енергия. Чувствате се зле и не знаете причината, ние ще ви разкрием 8 неща в дома, заради които може да се почувствате зле. Ето ги и тях:

Стари дрехи

Дрехи от тийнейджърските ви години, такива, които вече не харесвате и не ви стават, но все още пазите. Защо? Те може да ви влияят негативно заради това, че вече не са ви по мярка и да се обвинявате колко килограми сте качили. Недейте, може да ги дарите, да ги продадете или да ги дадете на някой близък. Освен това, по този начин ще си освободите и място.

Книги, от които сте разочаровани

Нямате място за новите книги? Лесно може да освободите такова, като продадете или подарите книгите, които не са ви допаднали и от които сте разочаровани. Те така или иначе събират само прах на рафтчетата. Дайте ги на човек, който би ги оценил и ще му допаднат.

Излишна козметика

Хубаво е да разчиствате козметичните си продукти на няколко месеца. Някои от тях вече няма да са годни за употреба, с изтекъл срок, изсъхнали, счупени – отървете се от тях, не са ви нужни. Създават повече бъркотия и заемат излишно място. Същото направете и със старите и празни опаковки, ако пазите такива.

Счупени вещи

Да, има предмети, които са ни ценни и скъпи – подарък от приятел, спомен от екскурзия, но когато са счупени  те ни носят негативна енергия, според фън шуй. Запазете спомена за тях в съзнанието си и ги изхвърлете.

Сухи бухети, увехнали цветя

Цветята са много красиви и ни носят радост, а допълнителен бонус е, че разнасят приятната си миризма из дома ни. Но идва момент, в който те вече изсъхват и увяхват, тогава техният живот приключва. В такъв случай, освен да ви носят негативна енергия и да загрозяват атмосферата, увехналите цветя вече не служат за нищо друго.

Стари снимки и рисунки

Не ви съветваме да изхвърлите абсолютно всички стари рисунки и картинки от вас или от децата ви. Те имат голям сантимент. Но може да запазите най-добрите или всички, като ги поставите в кутия или кашон и ги сложите в килера. Не ги оставяйте да се разпиляват из целия ви дом, така е по-вероятно да се повредят.

Изгорели крушки и неработещи електроуреди

Според фън шуй, всичко повредено ви носи негативна енергия вкъщи. Затова подменете крушките и изхвърлете старите. Електроуредите може да отнесете при техник, а ако не става да се поправят – не ги връщайте у дома, те не ви трябват.

Заплетени кабели

Пазите стари кабели от уреди и телефони, които вече не са в дома ви? Те не ви трябват, само създавате една мрежа от кабели, в която трудно може да октриете необходимия ви при търсене. Подредете ги и изхвърлете ненужните.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес