Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 хипоалергенни породи кучета, които са идеални за отглеждане в апартамент

24 септември 2024, 21:32 часа

Въпреки че домашният любимец е най-добрият спътник, който можете да имате в ежедневието си, за някои хора това изглежда като невъзможна мисия.

Поради алергията към козина все повече от нас се страхуват да споделят жилищно пространство с куче.

Вижте още: Тези 11 неща са много неприятни за кучето ви – не му ги причинявайте

По-долу подчертаваме топ 7 породи кучета, които са хипоалергенни:

1. Бишон

Развъждани да бъдат хипоалергенни, бишоните са един от най-добрите избори на Американския киноложки клуб за страдащите от алергия. Името им означава „пухкаво бяло куче“ на френски и това е идеалното описание за тези пухкави памучни топки. Малкият им размер също ги прави забавни и подходящи за всяко жилищно пространство.

2. Пудел

Всички пудели попадат под хипоалергенния чадър, включително стандартни, тои и миниатюрни версии. Супер умните пудели също са изключително лесни за дресиране, което ги прави едни от най-популярните кучета в света. 

3. Миниатюрен шнауцер

Минишнауцерите са най-популярният вид шнауцери на пазара. Тези проницателни кучета пазачи са перфектната джобна опция за любителите на шнауцерите. Те имат същото сериозно изражение като по-големите си роднини, но в по-компактна опаковка. Тези безстрашни спътници лаят минимално и обичат да прекарват времето си в игра, така че бъдете готови да им обърнете внимание.

4. Йоркширски териер

Сладките малки йоркита се побират в чантата и скута ви, но не позволявайте на размера им да ви заблуди. Тези кучета са с характер и отношение. Тяхната фина козина има текстура, подобна на човешката коса, така че е по-малко вероятно да кихате, дори ако я вдишвате. Но любителите на кучета, които не обичат разресването, внимавайте: йоркитата се нуждаят от редовно разресване и подстригване, за да запазят козината си без заплитане и копринено мека.

5. Ши Дзъ

Така наречените "лъвски кучета", известни като Ши Дзъ, датират от династията Тан. Един поглед е достатъчен и ще разберете защо породата някога е завладявала кралските особи с царствения си външен вид и очарователни, приятелски черти. Въпреки че дългата им козина расте естествено, те изискват много поддръжка, но тази малтийска порода изобщо не лаят. Започнете отрано, за да научите кученцето си да обича редовно четкане и няма да имате проблеми.

Вижте още: Ако си вземете куче, ще живеете много по-дълго: Kак домашните любимци влияят на здравето ни

6. Малтийска болонка

Тази древногръцка порода е истинското определение за "куче в скута". Дори маратонските сесии за гушкане с тях няма да ви накарат да кихнете, тъй като чисто бялата им козина е малко вероятно да предизвика алергии. Можете да избирате между оформяне на меката им козина с ножица или оставяне дълга, в зависимост от това колко поддръжка можете да понесете.

7. Болонка

Още една малка, пухкава, бяла порода. Болонските кучета имат две големи предимства, що се отнася до козината им: те линят малко и изискват относително малко поддръжка. Тяхната копринено бяла козина може да се подстригва за лесно подстригване, а добро разресване веднъж на ден ще предотврати заплитането и ще ги поддържа да изглеждат по най-добрия начин.

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес