Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 сигнала, които ви подсказват, че тялото ви е дехидратирано

09 септември 2021, 12:59 часа
Реклама

Режимът на пиене трябва да се спазва от всички, без изключение, водата е незаменима за човешкото тяло. Ако пиете по-малко вода от необходимото, тялото ви неусетно се дехидратира. Това може да се види по външни признаци, състояние.

1. Суха кожа

Това е начланият знак, че в тялото ви има твърде малко вода. Матовата кожа, нездравословния тен, сухата и лющеща се кожа, видимите бръчки сигнализират, че е нужно да консумирате повече вода. Овлажнител в този случай няма да спаси ситуацията, но измиването с вода при стайна температура е много полезно за кожата.

2. Умора

Ако умората настъпва прекалено бързо, това може да не е липса на витамини или силно натоварване, а дехидратация. Спадът на кръвното налягане, повишеният сърдечен ритъм и забавеното кръвообращение допринасят за умората. Заменете кафето с вода и бързо ще видите резултатите.

3. Дразнене

Ако сте прекалено раздразнителни, агресивни и капризни, може би въпросът е във водата или по-скоро в нейната липса. Става ясно, че дори лек недостиг на вода в организма влияе негативно върху нервната система.

4. Мигрена

Често главоболие? Не бързайтеда потушавате болката с хапчета, опитайте се да приемате по-голямо количество вода. Липсата на течности силно влияе върху нивото на серотонин, което от своя страна влияе върху главоболието.

5. Мускулни спазми

Дефицитът на вода пречи на кръвообращението, което означава, че мускулните спазми, ще се случват често. Ако спазмите станат твърде чести, установете режим на пиене.

6. Подпухналост

Много хора смятат, че подуването показва излишък от течности, но това не винаги е така. Често поради липсата на вода тялото натрупва вода. Вместо да се ограничавате от пиенетео на течности, опитайте да пиете повече. Минимумът е 1,5 литра за всеки човек и за предпочитане 2 или дори 2,5, зависи от теглото.

Не забравяйте, че само водата може да избави тялото от дехидратация, соковете, чайът, кафето няма да решат проблема.

Мнозина не е сещат през целия ден, че трябва да пият вода и в края на деня се чувстват отпаднали и особено жадни. В такъв момент е много тръдно да се задоволи възникналата жажада. Но не си позволявайте да утолите жаждата си с газирана безалкохолна напитка. Тя ще увеличи, а няма да намали огромната ви жажда.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес