Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 тактики, които внасят огромна разлика в това как измивате лицето си

27 юли 2024, 08:11 часа

Ако смятате, че знаете кой е най-добрият начин да измиете лицето си, може да помислите отново. И за повечето от нас това вероятно е напълно стандартна част от нашата рутинна грижа за кожата, за която вероятно не мислим толкова много.

Но всъщност, това е едно от най-важните неща, които можете да направите, за да поддържате както външния вид, така и здравето на кожата си. Важно е да миете лицето си правилно, за да подобрите здравето на кожата си, да намалите възпалението и да помогнете за предотвратяване на акне и бръчки.

Трикове как успешно да измиете лицето си

1. Регулирайте температурата на водата

Топлата вода е приятна, но не ви прави никакви услуги. Прекалено горещата вода може както да изсуши кожата ви, така и да предизвика възпаление. Ако лицето ви се зачерви, трябва да намалите температурата. От друга страна, въпреки че ледената вода може да е освежаваща, тя също може да влоши сухотата. Вашият най-добър ход е средна, хладка температура.

11 начина за почистване на лице у дома с натурални продукти

2. Двойно почистване, ако е необходимо

Особено когато носите грим върху цялото лице, двойното почистване - с помощта на почистващ препарат на маслена основа, последван от гел формула - е най-ефективният начин да направите тена си напълно чист. Първата стъпка премахва всички по-големи частици мръсотия и грим, а втората стъпка всъщност почиства кожата ви.

3. Включете тоник

Вместо да смесвате почистващия препарат с вода, помислете дали да не го емулгирате с няколко капки богат на антиоксиданти тоник. Това е чудесен начин да постигнете някои допълнителни защитни и анти-стареещи ползи. След това можете да използвате вода, за да изплакнете всичко.

Почистване на лице в домашни условия

4. Използвайте отделна кърпа

Последното нещо, което искате да направите, след като сте почистили старателно кожата си, е да върнете мръсотията и бактериите обратно върху нея - и точно това може да се случи, ако избършете лицето си с кърпата в банята, която използвате и за ръцете си и /или тяло. Трябва да имате специална кърпа, която е запазена само за лицето ви. Трябва да я перете в перилен препарат без аромат и да избягвате омекотител, особено ако имате чувствителна кожа.

5. Измийте лицето си веднага щом се приберете у дома

Всички сме го правили: Лежиш в леглото и осъзнаваш, че си забравил да си измиеш лицето, но си толкова уморен, че едно ходене до банята ти се струва напълно обезсърчително. Затова е най-добре да измиете лицето си веднага щом се приберете от работа или да се преоблечете в пижамата си, дори и да е много преди лягане. По този начин не забравяте по-късно през нощта, когато сте уморени и не ви се прави нищо друго, освен просто да си легнете.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес