Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 родителски съвета, които ще направят живота по-лесен

12 октомври 2024, 15:30 часа

Колко често се вслушвате в съветите на родителите си? Е, може би, когато сте били на пет години, за вас не е имало по-безспорни авторитети от мама и татко, но сега, след като сте станали възрастна и независима жена, нямате нужда от „ничии съвети“. Но това не е вярно. Ако по някаква причина не искате да попитате родителите си какво трябва да правите с живота и кариерата си, тогава поне прочетете нашата статия. В нея разкриваме 5 родителски съвета, на които е важно да обърнете внимание.

Вижте грешките като възможности

„Не се получи? Всичко е наред, следващия път ще се получи.“ Спомнете си как вашите родители са ви казвали това като дете, но са били адски прави. Грешките най-често се възприемат от нас като поражение. Те са неприятни и често унизителни. Но всеки човек с опит зад гърба си ще каже, че преодоляването на трудностите е най-ефективният начин да постигнете нещо. Не се получи? Забравете обидата, станете, отърсете сълзите от очите си и продължете отново да щурмувате непроницаемия кариерен Олимп.

Още: Психолог: Мъж, който не уважава майка си, никога няма да уважава и вас

Бъдете честни

Директността се цени не само в междуличностните отношения, но и в работата, особено при интервюта. Не трябва да лъжете, че знаете 10 езика, овладявате техниката за поправяне на компютри с очите си или способността да решавате финансови проблеми, като прикрепите лист живовляк към документи. Рано или късно вашата лъжа ще бъде разкрита и тогава ще дойде моментът на срама. Запомнете: не е нужно да лъжете нито работодателя, нито любимия човек.

Чистотата е ключът към здравето (и успеха)

Повярвайте, не напразно са ви учили да оправяте леглото си сутрин и да миете чиниите след себе си. Това не само поддържа къщата чиста, но и дисциплинира. Като се научите да почиствате след себе си, няма да имате проблеми да поддържате работния си плот в ред, да съхранявате необходимите документи в папки, а важните контакти няма да се изгубят в планина от боклук. Дисциплината, знаете, е полезно нещо.

Още: Орел, рак и щука превръщат българското образование в басня

Работа за живот, а не живот за работа

Това правило е остаряло и като цяло мирише на нафталин, ще кажете. Съвременният човек не познава времето за почивка. Винаги тичаме, работим ден и нощ, а уикендите според нас са създадени само за работа от вкъщи, а не в офиса, както обикновено. За съжаление или за щастие, обработката е неефективна. Запомнете: колкото по-упорито работите, толкова по-зле се справяте. Човек не е робот, има нужда от време за почивка и няколко часа седмично не са достатъчни.

Постоянство, постоянство и още постоянство

Никога не се предавай е добър лозунг, с който да живееш. Когато родителите ви за първи път ви казаха, че не трябва да се отчайвате и винаги трябва да вървите напред, те ви разкриха най-голямата тайна на успешния човек. Нищо добро не идва безплатно, за всичко трябва да се борим. Помнете това следващия път, когато проектът ви бъде изоставен отново. Един шеф ще откаже, друг ще се съгласи и мечтата ви ще се сбъдне.

Още: Преди началото на новата учебна година: Родители с пет въпроса към държавата

В дългосрочен план между таланта и постоянството, второто винаги печели. Дори и най-надареният човек няма да постигне резултати, ако не положи достатъчно усилия. Идеално е, ако човек е избрал сфера, в която умее да поддържа баланс между талант и постоянство, без изкривявания. Такива хора остават ефективни по-дълго и почти не изгарят.

източник: https://www.marieclaire.ru/psychology/5-roditelskih-sovetov-kotoryie-stoit-zapomnit/

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес