Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 признака, че имате твърде много вещи

11 февруари 2022, 18:45 часа

Нормално е понякога в стаята да има разпръснати чорапи, но съвсем различно е, ако открием ключовете в шкафа с подправките, например. Трябва да сте наясно дали къщата ви просто е разхвърляна, защото в нея живеят много хора, или защото обичате да претрупвате вещи, което прави невъзможно практически да държите нещата си подредени на едно място.

Поради тази причина сме ви подготвили този списък с признаци, като при тяхното наличие е добре да се замислите за почистване и изхвърляне на излишните вещи. Ще ви разкажем за някои основни признака за това, че бъркотията във вашия дом става, защото натрупвате в него прекалено много вещи:

Откриване на неща в различни шкафове, където не им е мястото

Щом вашите вещи започнат да се оказват сложени на необичайни места, това е ясен знак че у дома нямате достатъчно място за вещите си. Например ако сте скрили чинии в гардероба си, може би трябва да намалите купуването на сервизи.

Избягване на задачи свързани с подреждането, защото не желаем да се захванем с него

Ако отложите определен тип задължения, свързани с подреждане на нещата в дома ви, защото просто не ви се захваща, вероятно трябва да се замислите дали не е прекалено претрупан?

Постоянно разхвърляте хартия върху вашите плотове и маса в кухнята

За да поддържате хауса в разумните граници, това ще бъде предизвикателство за вас, но ако не можете да почистите вашите повърхности, вероятно трябва да усъвършенствате вашите методи за сортирането на хартия. Опитвайте се да изхвърляте излишни писма, списания, вестници, флаери и подобни, за да не  ги натрупвате с времето. Друг добър вариант е добавянето на кошче или кутия, където да е специално за събирането на излишна хартия и да не забравяте за редовното му изхвърляне.

Вашите дрехи са все намачкани

Това включва висящите дрехи във вашия гардероб, също и тези в чекмеджетата ви. Дрехи, поставени твърде близо едни до други биха се намачкали много и би ви отнело доста време да ги гладите след това. Порази тази причина е добре да се замислите дали не сте си купували твърде много дрехи и да подарите, продадете или изхвърлите ненужните такива.

Трудно ви е да вадите и прибирате вашите вещи

Ако трябва да извадите хартията за печене от шкафа си, щом ви е нужна, а това ще е последвано с ваденето на още куп други неща преди това, вероятно претрупвате вещите си. Трябва да подредите вашите кухненски шкафове, отървавайки се от ненужните неща или поне разпределяйки ги правилно по видове. Направете така, че това което ви е необходимо най-много и най-често го използвате да ви е подръка винаги.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес