Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 неща, които сочните дамите трябва да изхвърлят от гардероба си

11 септември 2024, 21:00 часа

Всяка жена иска да изглежда привлекателна и уверена, независимо от характеристиките на нейната фигура. Често причината за недоволството от външния вид не се крие в излишните килограми, а в неправилния избор на дрехи. Ето пет неща, от които трябва да се откажете, за да изглеждате по-добре и да се чувствате по-комфортно.

Елементи от гардероба, от които дамите с пищни форми трябва да се отърват

1. Клинове и други плътно прилепнали елементи

Още: Този цвят подхожда на всички жени, но те почти никога не го носят

Въпреки че клиновете и тесните панталони могат да бъдат удобни, те често подчертават несъвършенствата и създават ненужни гънки. Вместо това трябва да изберете дрехи, които подчертават силните ви страни и прикриват недостатъците. Широките панталони или поли, изработени от леки материи, могат да направят външния вид по-лек и по-женствен, смекчавайки ефекта от излишните килограми.

2. Къси топове и пуловери

Късите топове, които излагат на показ корема, могат да фокусират вниманието върху проблемната зона. По-добре е да заложите на модели, които завършват на бедрата или по-долу. Това не само ще помогне да се скрият нежеланите зони, но и ще направи външния вид по-елегантен и подходящ в различни ситуации.

3. Дрехи с „грешен“ принт

Още: 7 неочаквани лайфхака да премахнете статичното електричество от дрехите

Щампите върху дрехите могат да помогнат или да навредят на външния ви вид. Хоризонталните райета, например, създават визуален ефект на увеличаване на обема, така че трябва да се избягват. Вместо това изберете вертикални линии или плътни материи, които ще издължат силуета ви и ще създадат по-слаба  визия. Също така избягвайте големи и ярки щампи, които могат да привлекат ненужно внимание към определени части на тялото.

4. Дрехи, които са твърде обемисти

Въпреки че широките дрехи могат да скрият излишните килограми, прекалено обемните артикули могат да добавят още повече обем и да утежнят външния ви вид. Изберете свободни модели, изработени от леки, ефирни материи, които осигуряват комфорт и създават лек ефект. Избягвайте дрехи с волани и широки поли, които могат да добавят ненужен обем.

5. Дрехи с прозрачни вложки

Още: За какво да внимават родителите при покупка на дрехи за ученика?

Прозрачните елементи могат да бъдат проблем, ако подчертават части от тялото, от които не сте напълно доволни. Вместо това изберете дрехи, които осигуряват пълно покритие или имат акценти на правилните места, за да избегнете създаването на допълнителен акцент върху проблемните зони.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес