Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

14 май 2024, 20:11 часа
Реклама

Понякога, без дори да забележим, разрушаваме взаимоотношенията си поради (на пръв поглед) незначителни модели на поведение. Ето кои навици е най-добре незабавно да разпознаете, да ги уловите и да работите върху тях – в себе си, с психолог или чрез честен разговор като двойка.

Пасивна агресия

Възможно е да има няколко причини за постоянна пасивна агресия: например вече сте уморени от чести открити конфликти или сте прибягвали до този вид комуникация в детството. Но каквато и да е причината, пасивната агресия определено няма да донесе нищо добро на една връзка. Малките, завоалирани изстрели срещу партньора ви могат да бъдат много болезнени. Ако нещо ви притеснява, говорете за това директно и честно.

Какво включва перфектната връзка?

Приемате партньора и връзката си за даденост

След известно време понякога толкова свикваме да имаме партньор в живота си, че напълно преставаме да ценим него и връзката. В резултат на това изобщо не се опитваме да се изненадваме един друг и се удавяме в рутината, ставайки като стари приятели, а не като любовници. Важно е да уловите този модел навреме и да помислите как вие и вашият партньор можете да освежите романтиката си и да накарате чувствата да пламнат по нов начин. Например, можете да намерите време и енергия да организирате редовни романтични срещи или просто да започнете да си правите комплименти по-често.

Прекарване на твърде много време с джаджи

Независимо дали става дума за вашия телефон, компютър, телевизор или видео игри, джаджите могат сериозно да навредят на връзката ви, като ви лишат от контакт лице в лице. Ако абсолютно не можете да живеете без смартфон, съгласете се с партньора си да отделяте определено време един на друг офлайн всеки ден и да се придържате към това правило.

Няколко признака, че вашата връзка ще има УСПЕХ

Подигравате се на партньора си

Шегите могат да бъдат доста безобидни, но ако се подигравате на някои характеристики или преживявания на партньора си твърде често и той ясно показва, че не го харесва, по-добре е да спрете. Шегуването с партньора ви може да бъде пагубно за връзката. Важно е да се спазват границите. Същото, между другото, важи и за прекомерната критика.

Носите работа вкъщи

Важно е да отделите време от работа, когато сте у дома и да се съсредоточите върху партньора и семейството си. Старайте се да изпълнявате всички работни задачи навреме (или да ги делегирате), за да можете да се концентрирате напълно върху любимите си хора у дома. Това важи и за твърде честите закъснения от офиса – ако е възможно, опитайте се да ги избегнете, като поддържате прословутия баланс между работа и личен живот.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес