Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 знака, че е време да промените нещо в живота си

03 февруари 2022, 12:50 часа

Ако смятате, че нещо не ви достига и това ви дразни, тогава трябва внимателно да огледате живота си. Добрият психолог винаги ще ви помогне да се справите със съмненията и проблемите си.

1.       Раздразнение

Несъмнено с времето постиженията, наградите и успехите на околните предизвикват все по-голямо раздразнение у човек, особено, ако той прави услия, но не може да постигне желаното. Започва да изглежда, че това е несправедливо и че другите получават незаслужено уважение. В един момент се оказва, че роднини, колеги, близки са подложени на остри критики и изблици на гняв. Разочарованието се превръща в ежедневен спътник. И всичко това, защото на фона на заслугите на други хора, техните собствени стават незначителни и незабележими. Необходимо е спешно да се отървете от такава оценка с помощта на професионални психотехники.

2.       Статус

Надпреварата за авторитетни дейности и постоянното затвърждаване на собствената значимост говори за категорична неувереност. Ето защо, умишлено шикозният и артистичен начин на живот говори за недоволство от всичко, което се случва в живота. Желанието за постигане на финансово величие засенчва всички други цели, а не трябва да е така.

3.       Отрицание

Неусетно се натрупва негативно отношение към всичко, което ви заобикаля: работа, семейство, колеги, приятели. Изглежда, че никой не ви обича и всичко е отблъскващо. На работа шефът сякаш нарочно търси във вас някаква  вина, съпругата ви мърмори непрестанно като се проберете у дома, приятелите се нуждаят само от влиятелни познати, а вас ви вика само за „черната работа“. Ако не сте доволни от собствената си среда, не е ли по-добре за известно време да се отделите от нея? А може би натрупаната умора от напразния монотонен живот създава такава илюзия?

4.       Работохолизъм

Острото желание да бъдете на работа 24/7 показва пълна липса на личен живот. Младите майки са погълнати от домакинската работа толкова много, че за всичко останало не отделят никакаво внимание. Невъзможно е едно нещо да лиши от цветове целия ви живот, трябва ясно да разделите работата, задълженията и свободното време, личното пространство. Така ще се появи и изчезналата тръпка от това да очакваш неочакваното, да търсите красотата и удоволствието извън ежедневните задължения, да оценявате спокойствието и тишината.

Ако за вас животът се е превърнал е едно сиво ежедневие, което дори не искате за започва сутринта, потърсете професионална психологична помощ. Всичко е в гледната точка.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес