Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 неща, които карат жилището ви да изглежда разхвърляно

19 януари 2022, 12:53 часа

Можете да почиствате дома си колкото искате, да търкате паркета и плочките, но апартаментът пак ще изглежда небрежно поддържан и разхвърлян.

Установено е, че в случая четири артикула се набиват първи на очи - дъската за гладене, следите от чаши, кухненските прибори и непълните комплекти.

1.       Дъска за гладене или сушилник

И двата елемента не се вписват в цялостната панорама на хола, така че дъската за гладене трябва да се махне незабавно, а сушилника да се постави там, където няма да се вижда.

Ако го оставите в хола, тогава не само той, но и бельото, окачено върху него, неволно ще привлече вниманието и стаята ще изглежда небрежно поддържана и супер разхвърляна.

2.       Изсъхнали следи от съдове и чаши

Специфичните кръгове от чаши, купи и чинии изглеждат ужасяващо, особено върху полирани повърхности. Не е трудно да си представим какво ще си помислят гостите за собственика на имота.

3.       Кухненски прибори

Всяко нещо трябва да стои на мястото си и е желателно това място да бъде скрито от любопитни очи.

Няма нужда от извинения, че домакинята иска всичко да ѝ е под ръка. Всъщност, съдовете или комплект от саксии, оставени на плота, дори и като знак за богатство, бързо ще се напрашат и ще се покрият с нечистотии.

Всъщност, защо тогава умните хора са измислили вратите на кухненските шкафове? Още при проектирането на кухнята заложете на закритите шкафове за съхранение на всякаква кухненска посуда. Трудоемнко е да бършете праха всеки ден от 10 рафта и от предметите, наредени по тях.

4.       Непълни комплекти

Кой не се е сблъсквал със ситуация, когато капакът на захарницата от сервиза, подарен за сватбата, за първи път бива счупен, след това дръжката на чайника се чупи и скоро чиниите започват да изчезват безследно?

В същото време чашите все още се редят на масата, но с нова захарница и чайник. Това е погрешно и показва, че домакинът не се интересува от мнението на своите гости, а не държи на естстиката.

Препоръчително е да се придържате към единен стил и това се отнася не само за сервизите и приборите за хранене, но и за спалното бельо и други предмети в интериора.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес