Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3-те най-добри течности против запек, съвет за днес

25 юли 2024, 06:10 часа

Фибрите са ключовият елемент на здравата храносмилателна система. Липсата им се отразява най-вече на движението на червата и причинява запек.

Още: Шок за организма: Внимавайте каква вода пиете

В комбинация с вода фибрите позволяват отлично храносмилане и по-малко стомашни проблеми. Тази златна комбинация се намира в плодовете и зеленчуците, които не само имат хидратираща роля, но и подобряват храносмилането и предотвратяват запека.

3-те най-добри течности срещу запек

Експерти, са изброили трите най-добри изцяло натурални сока, които подобряват храносмилането и предпазват от запек.

Ябълков сок

Средно голяма ябълка осигурява 4,4 грама фибри и 18 грама захар. Ябълките също съдържат витамин С и А, но също така и пектин, който е разтворима фибра, която кара червата да се движат.

Можете да изцедите ябълката с цялата кора, за да получите богат на фибри сок. Можете също така да смесвате ябълката в сокове с плодове и зеленчуци, за да получите повече хранителни вещества и добро здраве.

Лимонов сок

Лимонът е богат на витамин С, антиоксидант, който подобрява движението на червата. Можете да разтворите лимонов сок във вода и да го пиете редовно. Просто изстискайте половин лимон в чаша хладка вода и го пийте всяка сутрин и вечер.

Сок от сливи

Сокът от сливи е много ефективен срещу запек. В допълнение към сока, експертите казват, че яденето на 100 грама сливи на ден подобрява изхожданията. В допълнение към фибрите, сините сливи също осигуряват магнезий и калий, които насърчават здравословното движение на червата.

Още: Лесно и полезно: Регулиране на кръвното налягане с помощта на смокини

За да приготвите сок от сливи са ви необходими 300 грама сливи и 2 литра вода. Можете да ги сварите за няколко минути и след това да ги смелите в блендер, за да получите гъст, вкусен и питателен сок. Можете да съхранявате сока в хладилника няколко дни.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес