Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

20 необичайни начина да използвате парче сапун

18 април 2024, 20:11 часа

Вероятно осъзнавате, че използваме обикновен сапун все по-рядко. Вече почти никой не се мие с него, защото има душ гелове и течни сапуни за ръце. Ако обичате сапун и винаги го имате вкъщи, ето какво можете да правите с него!

1. Можете да прокарате парче сапун по железния цип на якето си, ако започне да засяда.

2. Преди да се подготвите да засадите градинските си лехи, прокарайте ноктите си върху парче сапун, за да предотвратите попадането на мръсотия под ноктите.

3. Използвайте сапун вместо тебешир, за да маркирате линия върху тъканта, където трябва да подгъвите пердета, поли или панталони.

4. Направете безопасен продукт за борба с вредителите по растенията. Смесете настърган сапун и вода в спрей бутилка и напръскайте дъното на листата.

5. Добре известен метод, който трябва да си припомним, е сапунена възглавничка за игли. Увийте парче сапун в кърпа и сухранявайте забити в него игли и карфици.

6. За да предотвратите замъгляването на огледала или стъкла заради температурни промени, използвайте сапунен разтвор, за да избършете повърхностите.

7. Точно както при ципа, сапунът може да се използва за смазване на дървените чекмеджета на скрина, ако започнат да залепват. Прокарайте парче сапун по водачите и чекмеджетата ще се отварят много по-лесно и без скърцане.

Не изхвърляйте остатъците: Необичайни начини за използване на парченцата сапун

8. Малко сапунена вода ще ви помогне, ако дървените ви дъски скърцат.

9. За по-лесно забиване на пирони и завинтване на винтове, те могат да бъдат забити в сапун или намазани със сапун преди употреба.

10. Използвайки сапун, можете дори да спрете кучето си да дъвче мебели. Просто намажете краката на мебелите с малко сапун, то вече няма да ги дъвче.

11. Поставете парчета сапун в спортни маратонки или други обувки, които миришат лошо за една нощ.

12. Ако ключалката започне да залепва, натрийте ключа със сапун, за да се плъзга по-лесно.

13. Сапунът отдавна успешно замества ароматизаторите за гардероба, така че много хора просто го съхраняват в чекмеджета със спално бельо и бельо.

14. Сапунът помага за успокояване на сърбежа след ухапвания от насекоми. За това е особено удобно да се използват малки остатъци.

15. Сапунен разтвор помага за премахване на стари тапети от стените. Пригответе разтвор, като смесите сапун и вода, напръскайте по стените и след това започнете да премахвате.

Ползи от употребата на домашен сапун

16. За да предотвратите пушенето на дъното на чугунената тенджера, когато готвите на открит огън, намажете я със сапун и няма да почернее толкова.

17. Между другото, сапунът се справя много добре с петна от кръв и трева. Ако трябва да премахнете такова петно, използвайте сапун.

18. За да намерите пукнатина в гума на велосипед или детски басейн, намажете гумата със сапунена вода. Има дупка, където се появяват въздушни мехурчета.

19. Сапунът може да се използва и за маскиране на следи, оставени от винтове и пирони по стената. За тази цел е по-добре да изберете парче от подобен нюанс.

20. И, разбира се, сапунът върши чудесна работа със скърцащите панти. Натъркайте ги със сапун, за да не ви притеснява старата порта или врата на стаята.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес