Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 чувства, които лесно се бъркат с любовта

28 май 2024, 22:44 часа
Реклама

Когато е любов, не може да има въпроси и съмнения. Но ако възникнат, помислете дали не бъркате любовта с някое от тези чувства. Те са не по-малко силни, но не заместват наистина дълбоката обич.

Може би толкова копнеете за романтика, че сте готови да се втурнете стремглаво ако се появи подходящ вариант. Но не бива да бъркате симпатията с любовта.

1. Загриженост

Много жени имат преувеличено чувство за отговорност. Вярват, че трябва да помогнат на всеки човек. Те стават „майки“ за мъжете, проявяват грижа, вдъхновяват ги и ги тласкат да вземат решения. Освен това се притесняват дали има проблеми и следят да се нахрани навреме. Понякога грижовната жена се привързва към мъжа не като обект на любов, а като беззащитно създание, което „ще бъде изгубено без нея“.

2. Благодарност

Някои момичета са склонни към емпатия и когато мъжът прояви искрена грижа и искрен интерес, започва да се събужда чувство на благодарност и желание да даде на човека щастие в замяна. Но си струва да помислите: трябва ли например да се ожените за човек, на когото сте много благодарни, но не можете да дадете любов.

3. Съжаление

Това е сходно с грижата, но в резултат е още по-опасно. Грижовната жена изпитва удоволствие от факта, че е намерила предмет, в който може да вложи сила и емоция. В същото време тя чувства своята значимост и незаменима част от живота на мъжа.

Съжалението не носи нищо друго освен страдание. Обектът, към когото насочвате това чувство, ще се възползва от него и няма да получите никакво удоволствие от връзката, освен страха да не изглеждате като лисица, ако искате да скъсате. Запомнете: съжалението не е любов.

Грешите: 6 признака, че бъркате страстта с любовта

4. Романтично настроение

Момичетата обичат романтиката и често се нуждаят от нея повече от мъжете. Когато ни посвещават стихове, подаряват ни букети, канят ни на ресторант или ни правят хубав подарък, възниква романтично настроение, което лесно може да се обърка с любов. Ако човек редовно организира такива изненади, дори мислите за сватба идват на ум.

Но не забравяйте, че може би човек не ви обича, но ви възприема като муза или цел, която трябва да бъде постигната, но не ви вижда като партньор в живота. Периодът на бонбонени букети ще приключи и реалността с този човек ще бъде доста сурова.

5. Приятелство

Началото на приятелството с всеки човек се възприема като емоционален подем, основан на интерес и обич, споделено свободно време и общи възгледи за живота. Когато мъж и жена са на една и съща вълна, може да изглежда, че това е съдба. Освен това в литературата и киното са описани много случаи на приятелство между мъж и жена, прераснало в любов. Но не бързайте да изпробвате този сценарий върху себе си, а първо помислете внимателно за всичко.

6. Сексуално влечение

Хормоналните влечения са нормални, когато до вас е привлекателен човек. Ако той отвърне със същото, тогава може да пламне истинска страст. Когато сте привлечени от партньора си, е изключително трудно да „обърнете главата си“ и да разберете какъв човек е пред вас. Затова не трябва да се изненадвате, ако човек, който е привлекателен в леглото, изведнъж се окаже напълно „неподходящ“ за съвместен живот.

Чувствата свършиха: 10 причини, поради които губите интерес към мъж, когато той ви признае любовта си

7. Емоционална връзка

И отново малко за емпатията. Има тип хора, които се привързват емоционално към други хора и възприемат тяхното настроение. За такива хора комуникацията и взаимното разбирателство по принцип са важни. Следователно, ако попаднете на такъв мъж, той може подсъзнателно да се адаптира към вас и буквално да прочете мислите ви.

8. Комфорт

Ако се чувствате сигурни и комфортно до човек, това не е любов. Може би сте имали неуспешна връзка или скандален развод, а сега се появява мъж, който ви дава дом, комфорт и грижа. Мислите, че това е единственият. Въпреки това си струва да помислите: обичате ли този човек или просто това, което ви дава?

9. Възхищение

Ако един мъж е образован, делови, красив и като цяло изглежда по-добър от вас, лесно е да попаднете в нов емоционален капан. Другата страна на възхищението също е опасна: когато ви се възхищават, изкушението е толкова голямо да го объркате с любов.

10. Интерес

Чувството на самота или болезнена раздяла често ни правят уязвими. Всеки интерес от противоположния пол се възприема като флирт. Ако един мъж наистина се интересува от вас, той ще го каже или ще го покаже чрез действия, а не с думи.

Не забравяйте, че любовта е цял спектър от емоции, истински химически коктейл. Важно е негативните чувства да не надделяват над положителните.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес