Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Убийци" и запалено руско знаме: Скандален арест заради протест пред Руския културен център (ВИДЕО)

30 август 2024, 07:58 часа • 3929 прочитания

Очертава ли се скандал заради арест на млада жена, която е запалила руското знаме пред Руския културен център в София? Поне в социалните мрежи вече има първи наченки, че се случва точно това.

Случаят

Снощи, известната с прякора си Лекси Александра Милева е била арестувана след като пали руското знаме в знак на протест срещу подпалената от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин война в Украйна. Тя все още е задържана.

Още: Машина на времето: Руско знаме пред българска община

Петко Петков, единственият публично известен представител на платформата BG Elves (Българските елфи), която стана известна с допълнителните данни относно "Турски поток", разказа повече за Александра. По думите му, тя е заснела филм за войната и то след лично посещение в Донбас. В написаното в профила му във Фейсбук има и текст, според който Александра е написала "УБИЙЦИ" с тебешир пред сградата на Руския културно-информационен център - и от написаното остава впечатление, че това всъщност е акция-финал на филма за войната в Украйна.

Адвокати на Александра са Биляна Коцакова и Полина Велчева, твърди гражданското движение БОЕЦ. Александра има и американско гражданство – затова и Петков, след като изтъква как Александра много добре знае правата си и какво е законен протест, пита следното: "(..) какво ще си помислят обаче американските ни партньори, когато разберат, че чисто новия ни инсталиран шеф на МВР е допуснал арест на тяхна гражданка, която снима филм, а докато го прави, хората на министъра и заповядват да спре, а на оператора "да изчезва"?

Още: Служител на руско консулство шамароса протестираща в Бразилия (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес