Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдебната експертиза е готова - ясно е как е убит Алексей Петров

18 август 2023, 13:53 часа • 20805 прочитания

Готови са резултатите от съдебномедицинската експертиза след убийството на бизнесмена Алексей Петров.

Припомняме, че бившата барета бе застрелян и убит в обедните часове на 16 август в гориста местност над "Драгалевци". С него е имало и жена, която е простреляна в предмишницата, а после куршумът е преминал в гръдния кош. Тя е в "Пирогов" в тежко състояние, но вече животът ѝ е извън опасност.

Какво показва експертизата? 

bTV цитира свои източници, според които съдебномедицинската експертиза е показала, че две огнестрелни рани - в тялото и в главата - са причинили смъртта на 61-годишния мъж. По бизнесмена е стреляно с автоматично оръжие със специални боеприпаси - патрони с хидрошоков ефект. Още: Военният министър подкрепя версията за "руската агентура" в убийството на Алексей Петров

Макар аутопсията да е приключила, тялото на съоснователя на застрахователна компания "Лев Инс" все още не е освободено за погребение.

Версии за убийството

По-рано днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че разследващите са извели две версии за покушението - отмъщение или финансов дълг. Той ще докладва за хода на разследването на премиера Николай Денков по-късно днес, когато в Министерския съвет ще се проведе съвещание с шефовете на структури в МВР и други служби за сигурност. Още: Адвокат смята, че убийството на Алексей Петров може да попадне в рубриката "Неразкрити престъпления"

Според bTV жената, която е била с Петров, сама се обадила на тел. 112 от телефона на двойка украинци. Чужденците - мъж и жена - били на около 40 метра от мястото на стрелбата. Те са дали показания, като са обяснили, че са ходили по същата пътека, но пред Алексей Петров и спътницата му. Чули шум в гората, а след това и серия от изстрели в кратък интервал. Двамата обаче не са видели стрелеца.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес