Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След агресия в изборния ден: Прокуратурата разследва нападението срещу оператор от bTV в Хасково

28 октомври 2024, 13:22 часа • 413 прочитания

Районна прокуратура-Хасково наблюдава досъдебно производство за нападение и побой на оператор на bTV в изборния ден в Хасково, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата в Пловдив.

Кога и как се стига до инцидента?

На 27 октомври тази година, сутринта, репортер и оператор на телевизия bTV се намирали на ул. “Ястреб“ в Хасково, за да разговарят с хората във връзка с провеждащите се парламентарни избори.

ОЩЕ: Първа присъда за купуване на гласове на вота за 51-ото Народно събрание

При опита си да вземат интервю те били нападнати от група мъже, вследствие на което операторът на медията бил ударен с два шамара.

В хода на образуваното досъдебно производство са извършени разпити на свидетели и са назначени лицево-идентификационна и съдебномедицинска експертизи. Приобщени са и записи от видеонаблюдение. 

От извършените до момента действия по разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на лицата - Ю.Ш. на 34 г. и О.Ш.  на 59 г., баща и син, за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Те ще бъдат привлечени като обвиняеми за това деяние, за което им са връчени призовки за явяване пред разследващия орган.

ОЩЕ: Анализ: Вече няма рискови секции, има рискови общини

По делото сe извършват активни действия по разследването и при събирането на достатъчно доказателство за друго престъпление или за по-тежко такова, обвинението ще бъде прецизирано, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес