Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петима ранени при нападение с нож в Пекин

28 октомври 2024, 14:52 часа • 403 прочитания

Петима души са били ранени при нападение с нож в китайската столица Пекин, сред тях има трима непълнолетни, предаде Ройтерс, като се позова на държавната телевизия, която цитира местната полиция.

Какво се знае за атаката?

Атаката в Пекин е извършена около 15:20 часа местно време. Заподозрян е 50-годишен мъж с фамилия Тан, който е задържан. Петимата ранени са откарани в болница и никой от тях не е с опасност за живота, заявиха следователи.

ОЩЕ: Трима намушкани от тийнейджър с нож в Истанбул

Нападението е извършено близо до входа на училище. Тази информация обаче не е потвърдена от полицията или от държавната телевизия. Учебното заведение, което е едно от най-престижните училища, все още не е коментирало въпроса.

Ръст на нападенията с нож

Ръстът на нападенията с нож в големи китайски градове привлече вниманието на обществеността към това доколко са безопасни обществените места в страната.

ОЩЕ: Във Франция трима маскирани убиха бивш кандидат за президент на Азербайджан

Сред жертвите на подобни нападения има и чужденци, като например японски ученик, смъртоносно намушкан пред училището му в Шънжън, в момент, когато Китай се опитва да се представя в позитивна светлина пред света и да привлече повече чуждестранни туристи и посетители.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес