Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС-Доган с първа позиция след изборите

28 октомври 2024, 13:52 часа • 2074 прочитания

"Алианс за права и свободи" - коалицията, с която крилото на ДПС около почетния председател на движението Ахмед Доган се яви на предсрочните избори, излезе с първа позиция след вота.

Припомняме, че според резултатите АПС получава 181 952 гласа или 7,49%.

"Изразявам своите благодарности към всички вас, които подкрепихте каузата и ценностите на Автентично ДПС с лидер д-р Ахмед Доган на изминалите парламентарни избори, въпреки масираните репресии и безпрецедентния натиск, на които бяхме подложени", написаха от формацията в позиция на съпредседателя на ДПС Джевдет Чакъров. Още: Електоратът на ДПС припозна Доган в един от бастионите на партията

Според текста пътят на ДПС е определен от Доган - той е и ще остане евроатлантически, "и ние няма да се отклоним от него."

"ДПС няма да отстъпи от своя ценностен избор и ще продължава да следва каузата на основателите на партията, която отстояваме вече 35 години в името на нашето единство! Отправям и специални благодарности към нашите сънародници от Турция и страните в ЕС, които вярват в нашата кауза за свобода и демокрация и дадоха своята подкрепа за Алианс за права и свободи", пишат от ДПС-Доган. Още: Избирател от Руен реши да гласува и за Доган, и за Пеевски (ВИДЕО)

В 51-ия парламент формацията призовава за конструктивен диалог между политическите партии за съставяне на стабилно правителство, изключващо "модела Пеевски", освободени институции от зависимости за да живеем в свободна и демократична България.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес