Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сигнал: Руски войник застреля 10 свои другари докато спят

28 октомври 2024, 14:17 часа • 1871 прочитания

Руски войник е застрелял 10 свои другари, докато спят. Случаят е от Новопокроповка, Запорожка област - направлението, където украинската армия хвърли най-много сили през лятото на 2023 година, но не успя да пробие до Токмак откъм Орехово.

За случая разказва телеграм каналът "Шпионско досие". Каналът изкарва нерядко сериозна вътрешна информация за руската армия, която впоследствие често се потвърждава и от други източници.

Още: Украинско отмъщение: Избити руски военни от частта, отговорна за разстрела на 9 украинци (ВИДЕО)

Разстрели в руската армия

Войникът, избил другарите си, е Максим Андреевич Федорченко. Той служи във втора щурмова рота на 38-ма мотострелкова бригада на руската армия.

Случаят е от 26 октомври. Тогава Федорченко извършва убийството и бяга към Полохи, на източния бряг на река Днепър. Той все още не е издирен и задържан.

"Шпионско досие" съобщава и за случай, при който руски морски пехотинец (Александър Сергеевич Рябов) застрелва капитан Дмитрий Борисович Слепнев с три изстрела в главата от автомат АК-47. Убитият е зам.-командир на 2-ра рота на 810 бригада на руската морска пехота, военно поделение 13140 в Севастопол.

Още: Руски генерал иска официално връщане на разстрела за неподчинение в руската армия (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес