Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерти коментират под заплаха ли се е предал Брендо на полицията?

25 юни 2024, 08:30 часа
Реклама

Най-реалистичната причина Евелин Банев-Брендо да се върне в България и да се предаде на полицията е, че търси решаване на проблема си с двете присъди в Румъния и Италия. Това заяви експертът по сигурност и старши изследовател от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) Тихомир Безлов пред БНТ за доброволното предаване от страна на Евелин Банев-Брендо.

Още: "Кокаиновият крал": Кой е Евелин Банев - Брендо?

Безлов добави, че много се е коментирало около конфликта Брендо-Алексей Петров.

Криминалният журналист Надя Чолакова не знае поради каква причина Брендо се е предал на полицията, но предполага, че е бил притиснат. Едва ли този ход е случаен, предполагам, че е премислян, коментира Чолакова. И предполага – Брендо се е прибрал под заплаха.

Журналистът Иво Никодимов посочи, че Брендо би лежал максимум 20 години в затвора, а не 36 г. Прави впечатление, че Брендо работи с доста добри адвокати и никой не е съобразил факта, че докато не се намира на територията на страна на ЕС, обединяване на присъдите не могат да бъдат гледани. Неговите адвокати със сигурност го знаят, коментира Никодимов.

Според него Брендо е изключително предпазлив и притеснен след убийството на Алексей Петров.

Още: Мрежата на Брендо е изпрала 70 млн. франка, твърдят в Швейцария

"Това са служители на главната дирекция в МВР, която обедини жандармерията и баретите. Те имат правомощия, когато има сериозна заплаха за живота на държавник, да се включват в охраната му. Това е т.нар. СОБТ", обясни журналистът Кирил Борисов пред Нова телевизия във връзка със забелязаните снайперисти около къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя.

"В случая говорим за сериозна заплаха", смята той и добави, че явно причината за заплахата е политическа, щом Атанас Атанасов говори за нея по време на консултациите на ПП-ДБ при президента.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес