Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорът на СДВР отрече полицейски бус да е препречвал пътя на този с мигрантите

22 ноември 2022, 11:23 часа • 1571 прочитания

Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви, че полицейският бус, в който се вряза друг, пълен с мигранти, не се е опитвал да препречи пътя му. По думите му той е бил спрян на безопасно място.

Полицаите обаче не са имали лента за принудително спиране на превозно средство, разкри той.

Директорът на СДВР уточни още, че бусът е превозвал 12 нелегални мигранти. В момента се очаква на място да пристигне преводач от сирийски език, за да бъдат разпитани. 

Припомняме, че инцидентът стана тази сутрин, а един полицай е с опасност за живота. „При катастрофата са пострадали общо трима служители на реда - двама са били извън полицейския бус, а най-тежко раненият е бил вътре в него“, съобщи прокурор Иво Илиев.

„Това, което имаме като първоначална информация, е, че се е движил по магистрала „Тракия” с доста висока скорост, не е изпълнявал полицейски разпореждания за спиране, бил е преследван от патрулни автомобили на полицията”, каза още Илиев.

"Образувано е досъдебно производство в СГП за тежко умишлено ПТП, както и за каналджийство. Делото ще бъде под надзора на градската прокуратура и е възложено на НСлС", каза градският прокурор на София Илиана Кирилова.

ОЩЕ: Прокуратурата: Шофьорът на буса с мигранти, който удари полицейска кола, е българин

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес