Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Броят на извънсъдебните фалити в Русия е нараснал 5 пъти

16 април 2024, 12:10 часа
Реклама

Броят на извънсъдебните фалити е нараснал 5 пъти през първото тримесечие на 2024 г. спрямо същия период на предходната година. Това съобщава Известия, като се позовава на Fedresurs.

Според данните през януари - март тази година извънсъдебната процедура по несъстоятелност е била открита срещу 12 600 души. Същевременно над половината от тези случаи са за пенсионери.

Снимка: iStock

Механизмът за извънсъдебна несъстоятелност беше стартиран през септември 2020 г. Според Fedresurs оттогава до март тази година са започнати 42 000 процедури с общ дълг над 17 млрд. рубли. Половината от тези дела вече са приключили – на гражданите са отписани дългове от 7,3 млрд. рубли.

ОЩЕ: Бъдеще на съсипани коли: Русия мисли да прави по-нискокачествен бензин

През февруари първият зам.-министър на икономическото развитие Иля Торосов заяви, че за над 3 години действие на механизма за извънсъдебна процедура по несъстоятелност руснаците са отписали масово дългове на обща стойност 6,3 млрд. рубли. За това време в страната са стартирани общо близо 30 000 извънсъдебни процедури по несъстоятелност. От тях над 18 000 вече са завършени.

 

Антоанета Начева
Антоанета Начева Отговорен редактор
Новините днес