Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Абонаментната услуга eMAG Genius набира популярност сред онлайн купувачите

16 октомври 2024, 17:29 часа • 434 прочитания

Абонаментната услуга eMAG Genius стартира в България преди 6 месеца с безплатен пробен период от половин година (но за не повече от 10 поръчки в eMAG и Fashion Days) и за това време вече доказа множеството си предимства за клиентите на 2 платформи (eMAG и Fashion Days). До момента над 230 000 клиенти са активирали Genius и се радват на възможността да правят покупки с опции за удобна и безплатна доставка, както и да се възползват от редица предимства и специални оферти. От старта на услугата над 4 милиона продукти, маркирани с Genius, над прага за безплатна доставка с easybox, са активни на платформите. А само за миналата седмица (07-13 октомври) е имало 145 819 eMAG Genius Deals оферти.

Общите спестявания на абонатите на Genius до момента възлизат на над 3 000 000 лв., натрупани от безплатни доставки и спестявания от Genius Deals оферти. Клиентът с най-много спестявания е успял да спести 3684 лв. от активирането на абонамента Genius, а този с най-много поръчки в eMAG и Fashion Days е направил 172 поръчки.

eMAG Genius абонаментът стартира с национално покритие и до момента поръчки Genius са направени от 2344 населени места в страната. Услугата се разраства заедно с мрежата на Sameday от автоматизирани шкафчета за колети – easybox, които правят възможно поръчките да се вземат удобно от над 800 шкафчета.

„За нас нарастващата популярност на абонаментната услуга Genius е ясен индикатор, че услугите и продуктите, които предлагаме, наистина отговарят на нуждите и изискванията на съвременните клиенти. Тези, които използват Genius, могат да се възползват от безплатна и приоритетна доставка и ексклузивни оферти, като по този начин спестяват време и пари. Всички значителни инвестиции и иновации, направени от eMAG на групово ниво, са предназначени да подкрепят клиентите, така че те да могат да се доверят, че техните нужди са внимателно обмислени и да разполагат с решения, предоставящи им първокласно изживяване при онлайн пазаруване, съобразени до последния детайл,“ казва Силвиу Гугуи, управител на eMAG България.

Genius е смарт решение за електронна търговия не само за клиентите, но и за eMAG Marketplace търговците. Присъединяването към програмата им дава директен достъп до лоялна база клиенти, които постоянно търсят ексклузивни сделки, а процентът на конверсия на продуктите, включени в програмата Genius, е средно два пъти по-висок (увеличение на конверсията за юли 2024 г.), така че търговците, които използват Genius, отчитат по-високи продажби за продуктите, които са включили.

Топ 10 категории по брой поръчки с Genius

  1. Пелени
  2. Пране и грижа за дрехи
  3. Бебешки кърпички
  4. Калъфи, държачи и щипки за мобилни телефони
  5. Безжични слушалки
  6. Прахосмукачки
  7. Строителни комплекти
  8. Аксесоари за електрически четки за зъби и иригатори
  9. Почистване на кухня
  10. Дамски спортни обувки

След безплатния пробен период услугата eMAG Genius е достъпна за абонати срещу фиксирана годишна такса от 29,90 лв. Всеки може лесно да стане член на Genius – необходимо е само да се влезе в секцията Genius на приложението eMAG или на emag.bg/genius и да се използва бутона за абониране с едно кликване. Това означава, че срещу 2,49 лв. на месец членовете на Genius могат да спестяват от техните удобни и безплатни доставки за редица продукти и да се радват на други предимства. В допълнение платените абонати могат да споделят членството си с друг член на семейството или приятел с опцията Genius Family – безплатно и без допълнителни разходи. До шкафчета easybox в цялата страна и трите шоурума на eMAG доставката е безплатна за поръчки над 19,99 лв. на продуктите, които е възможно и допустимо да се доставят до тях. За доставка до дома абонатите на Genius получават безплатна доставка при поръчка над 39,99 лв. с изключение на някои продуктови категории.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес