Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 15 септември 2024 г. (неделя)

14 септември 2024, 17:21 часа • 3330 прочитания

Атмосферното налягане ще са задържи по-ниско от средното за месеца. През нощта над западната половина от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до ясно и почти тихо време, гласи прогнозата за времето. Над Източна България облачността ще е значителна, на отделни места с валежи от дъжд и ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Минимални и максимални температури

Минималните температури ще са от 5°-6° на места по високите западни полета, до 17°-18° в югоизточните райони, в София – около 7° по Целзий. Преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места - главно в Югоизточна България - ще превалява.

След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, в Източна България временно ще се ориентира от север-североизток и ще продължи да прониква студен въздух.

Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София - около 17°.

В планината и на морето

В планините ще преобладава облачно време. Главно в следобедните часове и вечерта ще има валежи от дъжд, над 2300-2400 метра - от сняг. Ще духа до умерен, предимно югозападен вятър. Температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 7 мин. и залязва в 19 ч. и 36 мин. Продължителност на деня: 12 ч. и 29 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 13 мин. и изгрява в 18 ч. и 31 мин. Фаза на Луната: три дни преди пълнолуние.

Източник: meteo.bg

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес