Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефан Командарев: Писна ми от торент сайтовете

27 март 2018, 09:37 часа

Писна ми – с тези думи режисьорът Стефан Командарев се оплака от наличието на торент сайтове и споделянето на филми там.

Реклама

Специално Командарев се оплака заради качването на филма "Посоки" на торент. Това станало през Португалия. Режисьорът беше категоричен, че по този начин се изяждат постъпленията за самия филм, тъй като киносалоните моментално почнали да свалят "Посоки" щом продукцията се появила в торент сайтовете.

Според режисьора положението с торент сайтовете е абсурдно, защото българинът много подкрепя българското кино, но иска да го гледа безплатно. Командарев е категоричен, че това е кражба, а не е пазар, тъй като няма никакво заплащане. Той даде пример с чужбина, където има платформи за сваляне на съдържание, но срещу заплащане. По думите му може така да е и в България – по 1 или 2 лева, но вместо това торентите задушават такива платформи, а не може да се твърди, че торентите са място за споделяне на съдържание между потребители, тъй като там е пълно с реклами.

Същевременно Командарев разкри, че вече работи по следващ проект. Той се казва "Патрулки", а бюджетът му е 150 000 лева. По думите на режисьора това е изключително малка сума, като тя можела да е по-голяма при по-големи приходи от "Посоки".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес