Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой да предположи, че точно ТОВА са най-МРЪСНИТЕ места в дома ни

11 март 2022, 09:57 часа
Реклама

Много от домакините отделят солидна част от времето си, в което да чистят до блясък целия дом. Въпреки това обаче има някои места, които остават мръсни, независимо от усилията ни. Какво се изисква от вас да направите, ще разберете от днешната статия.

Кои са най-мръсните места в дома ни, които винаги пропускаме да почистим?

Дръжките на вратите

Това е първото място, за което рядко се замисляме, когато почистваме основно дома си. Важно е обаче да сте наясно с това, че по дръжките на вратите живеят много микроби и в никакъв случай не бива да ги подценяваме.

Именно тези микроби след това пренасяме в устата си, защото дори не се замисляме за тях. Ако искате да предпазите себе си и близките си от инфекции, ежедневно почиствайте с препарати дръжките на вратите.

Мивката

На това място живеят едни от най-опасните микроби в дома ни. Именно в мивката се събират бактерии от месо, яйца и други продукти. Ако измивате сурово месо в мивката, след като приключите, задължително почистете цялата повърхност с подходящ препарат.

7-те най-мръсни места в кухнята и как да ги почистваме

Клавиатури

Клавиатурата на компютъра е поредното мръсно място, за което малцина се замислят. Върху клавишите живеят много бактерии, способни да увредят стомаха и да доведат до сериозни здравословни проблеми.

Дистанционно

Поредният предмет, за който сме сигурни, че никога не се замисляте. А дори да го правите, със сигурност не е редовно. Там обаче също живеят множество бактерии, които могат да се окажат заплаха за човешкото здраве.

Вана

Още едно място, за което забравяме да помислим, тъй като то почти винаги изглежда безупречно чисто. Ваната обаче също е пълна с бактерии и затова е необходимо всеки път, в който я ползваме, да я почистваме с подходящия препарат, а след това да я подсушим с чиста и суха кърпа.

Винаги обръщайте внимание на тези няколко места, за да можете качествено да елиминирате бактериите от дома си!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес